• El Sabadell Europa Valor Premier i el Bankinter Renda Variable Euro tenen en cartera empreses com Nestle, Total o 'blue xips' de l'IBEX
  • L’Eurostoxx ajustat per dividends puja més d'un 10% des del començament del 2017
ep ana botin
Ana Botín, presidenta de Banc Santander

Enmig del cicle de pujades del mercat encara hi ha fons amb filosofia 'value' que superen els seus índexs de referència. Diversos dels vehicles que compren accions infravalorades per fonamentals baten l'Euro Stoxx ajustat per dividends el 2017, que s'anota més d'un 10% des del començament de l'any.

  • 4,36€
  • -2,54%
  • 4.916,99
  • -1,35%
  • 3,88€
  • -0,99%

Entre els noms propis que ho aconsegueixen, dins de la categoria de grans companyies 'value', hi ha grans fons internacionals com el NB Valor Europa, el Boussard & Gavaudan Long Term Value, l'AB FCP European Equity Portfolio o el R Conviction Europe. Però també dos fons espanyols: el Sabadell European Valor Premier i el Bankinter Renda Variable Euro.

El fons de Sabadell té sota gestió a prop de 200 milions d'euros, amb una estratègia d'invertir almenys un 75% en borsa europea dirigida pels gestors Antonio Hormigos de la Casa, Carlos Catalan Chicano i Joan Navarro, segons els registres de Morningstar. El vehicle acumula una rendibilitat de l’11,4% el 2017, gairebé un punt percentual més que l'Euro Stoxx ajustat per dividends.

Entre les seves principals posicions hi ha el grup suís d'alimentació Nestlé, la farmacèutica britànica GlaxoSmithKline, la petroliera francesa Total i la companyia britànica d'equips mèdics Smith & Nephew. No obstant, el sector amb més pes en la cartera és el de serveis financers amb un 17%.

En el cas del vehicle de Bankinter, gestionat per Juan Font Carral i amb 50 milions d'euros de patrimoni, hi ha un major biaix cap a la renda variable espanyola. Encara que el seu univers d'inversió és global, amb el mandat de més d'un 75% en accions europees. Això no obstant, els dos valors amb més pes són Banc Santander i Telefónica.

El banc presidit per Ana Botín acapara un 5% de la cartera, segons Morningstar, mentre que en la 'teleco' està posicionat un 4%. L'operadora presidida per José María Álvarez-Pallete va entrar al radar de molts fons 'value' durant el quart trimestre de l'any passat, després d'una severa correcció arran d'una retallada de la seva valoració per part de Moody's i una tisorada al dividend.

Al costat dels dos valors espanyols destaquen en el fons companyies com la farmacèutica francesa Sanofi, el banc italià Intesa Sanpaolo, el també banc però francès BNP Paribas, el grup industrial alemany Siemens i la farmacèutica alemanya Bayer.

Noticias relacionadas

contador