• El Cobas Selecció compta amb més de 500 milions d'euros en actius gestionats, segons dades de Morningstar
  • La banca segueix dominant el rànquing per patrimoni, encara que destaca la captació de les boutiques independents el 2017
parames invirtiendo a largo plazo

El retorn de Francisco García Paramés ha elevat la competència a l'oferta de fons d'inversió. Però també ha servit per posar el focus en el treball de les boutiques independents i, especialment, a la filosofia ‘value’.

L'exdirector d'inversions de Bestinver, la gestora d'Acciona on va treballar 25 anys, ha llançat aquest any Cobas Asset Management. Una empresa que va veure la llum definitivament al febrer després del vistiplau de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Al tancament del primer trimestre, tenia sota gestió 700 milions d'euros, segons les estadístiques de la patronal, Inverco.

Cobas AM va ser la sisena empresa amb major venda de fons durant els tres primers mesos de l'any, només per darrere de les gestores de BBVA, CaixaBank, Bankia, Ibercaja i Sabadell. I ha estat la que més ha captat entre les independents, amb un volum de subscripcions netes de 400 milions d'euros.

No obstant això, aquesta tendència continua, segons les dades de Morningstar que reflecteixen que la gestora de Paramés frega ja els 800 milions d'euros, la qual cosa li serveix per ficar-se en el ‘top 30’ de la indústria per volum de patrimoni, alternant-se amb les xifres en fons espanyols (sense comptar plans de pensions o fons domiciliats a Luxemburg) de noms propis clàssics com GVC Gaesco, EDM, Abante Assessors i, cada vegada més a prop, d’azValor, la companyia dels seus excompanys Álvaro Guzmán de Lázaro, Fernando Bernad i Beltrán Parages.

A falta que es coneguin les carteres amb les dades del primer trimestre, Paramés va mostrar alguns detalls de les seves primeres inversions a la carta als clients que va enviar a principis de març, amb una inversió històrica en companyies lligades a matèries primeres, que aconsegueix el 20% dels actius. Així mateix, va incorporar el fabricador alemany d'automòbils BMW, l'empresa holandesa de programari Wolters Kluwer, la companyia suïssa que fabrica ascensors Schindler o Exor, companyia d'inversió de la família italiana Agnelli amb grans participacions a les automobilístiques Fiat i Ferrari, al mitjà The Economist, o al club de futbol Juventus de Torí, protagonista aquesta setmana per l’eliminació del FC Barcelona en Champions League i que puja avui més d'un 2% en borsa.

LES GESTORES INDEPENDENTS ES REIVINDIQUEN

El Cobas Selecció és el fons que va començar a gestionar Paramés al novembre sota el paraigua d’Inversis, abans del seu traspàs definitiu a Cobas. I és el que té més patrimoni, amb més de 540 milions d'euros, segons dades de Morningstar. La resta de l'oferta la componen el Cobas Grans Companyies (10 milions d'euros sota gestió), el Cobas Iberia (15 milions), el Cobas Internacional (203 milions) el Cobas Renda (13 milions).

Encara que la banca segueix als primers llocs de patrimoni i venda de fons, les empreses independents estan registrant grans xifres el 2017. Entre els primers llocs per subscripcions netes es troba Imantia (228 milions durant el primer trimestre, segons Inverco), azValor (100 milions), EDM (96 milions) o Magallanes (90 milions).

Noticias relacionadas

contador