• Paramés no ha donat ni confirmat noms sobre els analistes que l'acompanyaran
  • Iván Chvedine, Mingkun Chan, Carmen Pérez, Juan Huerta de Soto i Juan Cantus passen d'azValor a la nova gestora
parames invirtiendo a largo plazo

La nova gestora de Francisco García Paramés va cobrant forma. Un dels passos de l'exgestor de Bestinver és formar un equip d'entre vuit i deu professionals, dels quals ja se sap el nom de cinc analistes que van arribar a azValor procedents de la firma de gestió d'actius d'Acciona.

Així, Iván Chvedine, Mingkun Chan, Carmen Pérez, Juan Huerta de Soto i Juan Cantus passaran de treballar a azValor a fer-ho amb Paramés, segons la informació que ha avançat avui El Confidencial i que va poder confirmar Bolsamanía. Hores després, la mateixa azValor ha enviat un comunicat en el qual reconeix la sortida d'aquests analistes i avança la incorporació de quatre professionals durant les quatre properes setmanes, "pendents d'alguna més".

Això es produeix perquè són cinc dels set analistes que conformen l'equip de la gestora dirigida per Álvaro Guzmán de Lázaro, Fernando Bernad i Beltrán Parages. Només es queden la directora de trading, Mayte Juárez i Santiago Cortezo, director de grans comptes. A diferència dels anteriors, aquests dos professionals no provenien de Bestinver.

Iván Chvedine, Mingkun Chan, Carmen Pérez, Juan Huerta de Soto i Juan Cantus passaran de treballar a azValor a fer-ho amb Paramés

PARAMÉS ENCARA NO DÓNA DETALLS DEL SEU PROJECTE

Paramés amb prou feines ha donat detalls del seu nou projecte, i no ha revelat els noms dels professionals que l'acompanyaran, la data concreta del llançament de la gestora o quina serà la marca amb la qual operarà. El gestor només ha assegurat aquesta setmana en presentar el seu llibre 'Invertint a llarg termini' que oferirà entre quatre i cinc productes amb un equip de vuit o deu analistes, entre els quals hi haurà alguns amb els quals ja ha treballat en el passat i altres amb què ha contactat aquests dos anys, en els quals ha estat allunyat de la indústria i residint a Londres per la clàusula de no competència del seu antic contracte.

El considerat com 'guru del value' a Espanya va abandonar el 23 de setembre de 2014 Bestinver. Dos anys després, molts donaven per fet que s'incorporaria a la gestora que han impulsat en aquest temps els seus excompanys Bernad, Parages i Guzmán. Finalment no ha estat així, i preguntat sobre això, Paramés s'ha limitat a dir sense concretar noms: "Els projectes que he estat veient aquest temps exigien compromisos que no em quedaven clars".

AZVALOR JA BUSCA CANDIDATS

La realitat és que quan fa poc se'ls va oferir un altre projecte que ells van jutjar més confortable, alguns van anunciar el seu desig d'unir-s'hi

"Els propers dies tindrem incorporacions que ens permetran elevar de manera substancial la qualitat i l'abast de la nostra anàlisi", assegura Álvaro Guzmán de Lázaro, soci fundador d'azValor, en un comunicat que ha enviat la gestora. "En el transcurs de l'últim any, el meu soci Fernando Bernad i jo mateix hem treballat set dies a la setmana, gairebé sempre asseguts a la nostra oficina abans de l'alba", afegeix.

Guzmán de Lázaro assenyala que han completat més de 1.200 conferències telefòniques i reunions amb empreses, com a mostra d'aquesta alta intensitat de treball. "Els nostres analistes, acostumats a un ritme de treball molt inferior a l'etapa anterior a azValor, es van adaptar a aquestes noves coordenades amb professionalitat i entrega absoluta". No obstant això, afegeix: "La realitat és que quan fa poc se'ls va oferir un altre projecte que ells van jutjar més confortable, alguns van anunciar el seu desig d'unir-s'hi".

Malgrat aquest matís, el soci fundador agraeix la seva tasca i especialment esmenta l'analista que es queda a azValor, Jorge Cruz. "Aquesta notícia s'ha vist acompanyada d'una altra que ens convida al major optimisme: diverses desenes de candidats amb perfils extraordinaris i molt complementaris als nostres ens han trucat a la porta demanant una oportunitat per buscar valor al costat de nosaltres 24/7/365". Així, anuncia que les properes setmanes hi haurà quatre incorporacions. "Ens permetran elevar de manera substancial la qualitat i l'abast de la nostra anàlisi, i estem pendents d'alguna més".

contador