MasMovil

Wilmington Capital S.L., una societat de la família Domínguez de la Maza, ha aconseguit una posició accionarial del 10% de les accions de l'operadora de telecomunicacions que dirigeix Meinrad Spenger. Els propietaris de la tèxtil Mayoral es converteixen, així, en el tercer accionista de referència de Másmóvil després d'una inversió valorada en més de 60 milions d'euros en els preus actuals de mercat.

  • 22,50€
  • 0,00%

Wilmington Capital S.L. és una societat espanyola on hi apareixen diversos membres de la família de la tèxtil Mayoral, entre ells, Manuel Domínguez, director general del grup. Existeix un fons d'inversió canadenc anomenat Wilmington Capital Management, tot i que el fet rellevant enviat al MAB menciona la SL espanyola. Les fonts de Másmóvil encara no han confirmat, de moment, la identitat d'un o l’ altre accionista i s’han remès al comunicat al MAB.

La família se situa per darrere del fons de capital de risc Providence, que és l'accionista de referència de l'empresa de telecomunicacions amb un 18% del capital directe i un deute convertible que pot aconseguir el 40% de la propietat. Másmóvil acumula una revaloració del 26% en les últimes sis setmanes, període en què s'hauria construït la participació dels Domínguez. El seu valor en borsa supera els 600 milions d'euros, xifra que l’obliga a deixar el Mercat Alternatiu Borsari (MAB) i donar el salt al mercat continu en la Borsa espanyola.

MÉS ACCIONISTES

La seva nova posició a MásMóvil els situa entre els principals accionistes de l'operadora, només per darrere del fons britànic Providence (que a Espanya ha protagonitzat operacions com el 'buyout' de Recoletos el 2004) i Onchena, societat de cartera de la família Ybarra Careaga (accionista històrica de Vocento), que tenen un 18% i un 17,1% del capital.

Per sobre de l’1% se situen altres inversors com Key Wolf, societat de José Eulalio Poza (fundador d’Ibercom), amb el 6,7%. Aldebarán (3,7%), el fons de capital de risc de l'asseguradora Caser, va ser un dels socis inicials de la companyia. En l'accionariat també hi trobem, amb una participació rellevant del 2,7%, Josep María Echarri, que té participació directa, a més de la representació del venture capital català Inveready, mentre que el conseller delegat Spenger té un 1,2% del grup, segons dades facilitades per la companyia.

MásMóvil es va fusionar amb la donostiarra Ibercom el març del 2014 i des d’aleshores que porta un estel frenètic d'adquisicions corporatives que l’ha situat com la quarta operadora a Espanya per darrere de Telefónica, Orange (Jazztel) i Vodafone (Ono). L'operadora amb seu a Madrid va perdre 8,6 milions d'euros els sis primers mesos del 2016, tot i que encara no inclou les seves dues grans adquisicions (Yoigo i Pepephone) que fa uns mesos els van fer multiplicar gairebé per deu el seu nombre de clients (de 450.000 a més de 4,2 milions).

La compra d'ambdues empreses va ser valorada en 612 i 150 milions d'euros, dibuixant una nova dimensió per a l'empresa. En termes proforma (sumant les xifres per separat de les diferents companyies), el consorci d'operadores sota el paraigua de Másmóvil supera els 1.000 milions d'euros en ingressos, els 100 milions d’Ebitda (resultat brut d'explotació) i un nivell de flux de caixa de 50 milions..

Noticias relacionadas

contador