• Una divisió que s'estima que podria generar fins a 3.000 milions de dòlars de valor
whitbread adam crozier

El fons d'inversió activista nord-americà Elliott Management s'ha convertit en el màxim accionista del major operador d'hotels i cafeteries de Regne Unit, Whitbread, després d'adquirir el 6% del seu accionariat, valorat en 430 milions de lliures, divendres passat. Un moviment que empeny aquest dilluns les accions de la companyia més d'un 6% i lidera les pujades de l'FTSE 100 britànic.

  • 31,13£
  • -1,98%

Segons informa Reuters, Elliott Management podria pressionar per a una escissió del grup dels hotels Premier Inn i la marca Costa Coffee, la segona cadena de cafeteries amb més establiments del món, per darrere de Starbucks. Aquesta divisió podria generar fins a 3.000 milions de lliures per Whitbread, segons informava The Sunday Times.

Una possibilitat que condueix "inevitablement a molta especulació aquest dilluns sobre els nombrosos canvis corporatius que podrien ocórrer en Whitbread", indiquen els analistes de Stifel. D'altra banda, els experts no creuen que "l'administració actual redissenyi el negoci ni que vengui els actius immobiliaris de propietat absoluta per passar a una estructura d'arrendament. L'acció de dividir Costa Coffee, especialment, si sorgeix una oferta atractiva per al negoci", destaquen.

Elliott Advisors és un important inversor activista amb 34.000 milions de dòlars en actius sota administració i una llarga història de campanyes per millorar el valor per als accionistes. Per la seva banda, Whitbread capitalitza 7.680 milions de lliures a la Borsa de Londres i va facturar 3.106 milions de lliures el 2017.

El moviment d'Elliott a la companyia es produeix gairebé tres mesos després que l'inversor activista, Sachem Head, accedís a Whitbread reclamant una divisió del seu negoci com una manera d'augmentar el valor. Sachem Head té una participació del 3,38% en Whitbread, segons dades de Thomson Reuters.

Noticias relacionadas

contador