• Són els resultats d'una enquesta del Grup Adecco

Wallapop és l'empresa a la qual el 50,3% dels enquestats pel Grup Adecco serien "més feliços" treballant. La companyia espanyola d'economia col·laborativa apareix per primera vegada en el rànquing i s'alça amb l'aprovat de la meitat dels enquestats. Desbanca així Google (47,7%), que havia liderat l'enquesta tots els anys anteriors.

Les altres companyies espanyoles que figuren als primers llocs dels seus sectors són: Movistar, Meliá Hotels, Repsol, Adif i Inditex. La cadena de supermercats de Juan Roig és la primera empresa de la categoria de distribució generalista on gairebé la meitat dels espanyols confessa que seria feliç treballant. Un 45,2% d'ells així ho assegura (millora gairebé tres punts respecte a l'any anterior).

Al sector de l'hostaleria i el turisme, Meliá Hotels és la principal empresa on els espanyols enquestats (35,6%) afirmen que serien feliços treballant, manté la seva posició un any més encara que descendeix lleugerament el seu percentatge de vots.

D'altra banda, els sectors energètic i el de les infraestructures estan liderats per empreses espanyoles

D'altra banda, el sector energètic i el de les infraestructures estan liderats per empreses espanyoles. Els enquestats indiquen que serien més feliços treballant, un any més, a Repsol. El gegant espanyol ocupa el primer lloc amb el 32,9% dels vots (igual que un any enrere), seguida de nou per Iberdrola (27,1%, guanya un punt percentual) i Endesa (25%, tot just creix dues dècimes). ADIF és la primera empresa d'infraestructures i construcció on els treballadors espanyols serien més feliços treballant, així ho afirma el 27,9% dels enquestats (conserva la primera posició una edició més). El segueix a prop Acciona, amb un 25,8%; i Ferrovial, a més distància, amb el 22,2% dels vots.

Finalment, a la categoria de distribució tèxtil, la companyia espanyola Inditex es converteix en l'empresa on un major percentatge dels enquestats voldria treballar (24,4%). Ara, la segona posició està ocupada per la companyia alemanya Adidas, que aconsegueix un 22,4% dels vots i el grup francès Decathlon -que un any enrere liderava la categoria- queda tercer amb un 21,6%.

NADAL, WILL SMITH I AMANCIO ORTEGA COM A CAPS

La mateixa enquesta assenyala els caps que triarien els espanyols. A l'esport, el tennista Rafa Nadal lidera el rànquing. A nivell internacional, l'actor Will Smith, seguit de l'expresident dels Estats Units, Barack Obama, serien els millors caps per als espanyols. Amancio Ortega, Arturo Valls i Dani Rovira, també ocupen les primeres posicions als seus àmbits.

contador