• L'advertència plana especialment sobre l'aeroport de Barcelona-El Prat
ep vueling

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) ha advertit que la constant sortida de pilots de Vueling provocarà cancel·lacions de vols de cara a la temporada alta, Setmana Santa i estiu, especialment a l'aeroport de Barcelona-El Prat.

SEPLA estima que els motius d'aquesta fuga de pilots es deuen al fet que les condicions laborals de Vueling estan per sota de mercat, "tant en termes de salari com en un altre tipus de beneficis laborals".

El sindicat espanyol de pilots alerta que Vueling s'enfronta cancel·lacions de vols en temporada alta

Segons els càlculs de SEPLA, un pilot de nou ingrés a Vueling té un salari base (sense comptar la part variable) proper als 1.000 euros, mentre que en altres companyies del sector de les companyies de baix cost aquestes xifres poden arribar fins als 3.000 euros. "Hi ha altres aerolínies com easyJet, Norwegian o Ryanair que estan llançant campanyes agressives per captar pilots", adverteix Juan Manuel Moreno, cap de la secció sindical de SEPLA a Vueling.

En la seva opinió, les altres companyies no només s'ofereixen millores salarials, "sinó que també s'han reduït de manera dràstica el cost de la formació a pilots de nou ingrés".

100 PILOTS MENYS DURANT ELS ÚLTIMS DOTZE MESOS

El sindicat de pilots calcula que al voltant de 100 pilots s'han anat de la companyia durant els últims 12 mesos. La plantilla total de Vueling és d'aproximadament 1.100 pilots. SEPLA afirma que hi ha un procés de selecció de pilots obert des de l'agost, però no han pogut cobrir les baixes que hi ha hagut i que les baixes segueixen.

Quan s'arribi a Setmana Santa i a l’arrencada de la temporada alta, SEPLA estima que es donaran més cancel·lacions en la mateixa línia de les quals van ocórrer a l'estiu de 2016. L'aeroport més afectat seria el de Barcelona-El Prat, que és on Vueling té el gruix de les operacions, tot i que SEPLA estima que això s'estendrà a altres aeroports.

"Hi ha pilots que se’n van a la Xina perquè els ofereixen condicions salarials molt millors i n’hi ha d’altres que se’n van a altres companyies aquí a Espanya perquè els ofereix treballar en una base a prop d'on viu", denuncia Moreno que subratlla que el malestar és generalitzat.

SEPLA no té una estimació de quants pilots se n'aniran a altres empreses en els mesos següents, però amb el ritme actual veu clar que les cancel·lacions són "inevitables".

SENSACIÓ DE DESEMPARAMENT

Entre les denúncies del sindicat de pilots no es troben només les taules salarials. Argumenten que l'empresa no compleix amb els acords als quals es van arribar i que en moltes ocasions "només interpreten els acords al seu favor i en contra del pilot".

"No veiem que s'estiguin prenent mesures per reconduir aquesta situació", expressa Moreno.

SEPLA té previst reunir-se dues vegades amb l'empresa aquesta setmana per transmetre'ls que la sensació general és d’"afartament i desemparament". El cap de la secció sindical de pilots de Vueling confia que puguin arribar a un acord.

Noticias relacionadas

contador