• Els analistes mantenen la seva recomanació de 'comprar' les accions d'Inditex
amancio ortega portada zara

UBS canvia la seva visió d'Inditex després de les notícies rebudes divendres. El banc d'inversió suís en retalla el preu objectiu un 5,7%, de 35 a 33 euros, encara que la seva estimació està un 30% per sobre de la cotització actual del gegant tèxtil espanyol. Aquest dilluns, les accions de la companyia es revaloren un 1,5%. En aquest sentit, els analistes mantenen la seva recomanació de 'comprar' les accions d'Inditex.

  • 46,70€
  • 0,09%

L'entitat suïssa insisteix en els dos símptomes de la companyia: el calorós mes d'octubre i l’impacte de la fortalesa d'euro. "La fortalesa de l'euro ha continuat durant els últims mesos en relació amb les monedes de molts mercats on Inditex té un important nivell de vendes, especialment amb el dòlar, el ruble i el renminbi, cosa que té un impacte negatiu en la seva conversió", afirmen els experts d'UBS.

En les seves previsions, l'impacte del tipus de canvi observat durant el tercer trimestre, que va ser del 3%, podria ser lleugerament més alt durant el quart trimestre, així com també afectar els seus comptes dels propers anys. "En el futur, Inditex es beneficiarà dels menors costos de proveïment de l'Extrem Orient, encara que es requereix un període d'estabilitat de l'euro per evitar que això es vegi afectat per l'impacte del tipus de canvi", afirma UBS. Aquest procés també afecta el marge brut, ja que "el cost dels béns venuts, relació entre les vendes i les despeses necessàries per produir i emmagatzemar una peça donada de mercaderia, es fixa en el curt termini", afegeixen.

L'altre punt de la seva revisió és l'impacte estacional en el negoci de la companyia. "Inditex va anunciar un canvi en la seva política que buscava donar sortida als seus productes de primavera/estiu al juliol i donar pas a la nova temporada. Un fet que li va afectar per un càlid mes d'octubre, encara que pels seus resultats del tercer trimestre van ser positius", indiquen els analistes d'UBS.

Una decisió que pot tenir un efecte dòmino. "El baix nivell actual d'estoc de venda al lloc web de zara.com suggereix que la mateixa política s'ha pogut promulgar amb la seva línia de tardor/hivern. Això podria provocar que alguns costos de liquidació passin de produir-se durant l'últim trimestre de 2018, en comptes del primer de 2019", afirmen els experts. No obstant això, UBS considera que Inditex té "el model de negoci més sòlid" i la millor plataforma multicanal en tot el sector, "tot i que el marge brut del quart trimestre baixi a 100 punts bàsics".

Amb aquests condicionant, els analistes del banc d'inversió suís redueix les seves previsions d'augment de vendes comparables del 7,5% al ​​5%. D'altra banda, augmenten l'impacte del canvi de divises sobre els comptes del 2,5% al ​​4%. UBS redueix el benefici per acció el 2018 d’1,10 euros a 1,05 euros. I, el 2019, d’1,26 euros a 1,15 euros per acció. Quant als seus resultats del pròxim 14 de març, els analistes esperen uns ingressos de 23.311 milions d'euros, un 11,5% més que el 2016, i un benefici de 3.157 milions d'euros, un 9,8% més.

Noticias relacionadas

contador