• Grab i Uber han competit per una regió de 640 milions d'habitants
deux-procedures-ouvertes-par-l-urssaf-contre-uber

Grab, l'empresa de transport privat més gran del sud-est asiàtic, està en negociacions quedar-se amb una part important del negoci d’Uber a la regió segons informa 'Reuters'.

L'operació significaria la segona retirada d’Uber, la companyia dirigida per Dara Khosrowshahi, del mercat asiàtic. Per finançar els seus respectius plans d'expansió, tant Grab com Uber han recaptat milers de milions d'euros d'inversors globals, tractant així de quedar-se amb el negoci del transport privat al sud-est d'Àsia, una regió amb 640 milions d'habitants.

Grab i Uber competeixen per una regió amb 640 milions d'habitants

El finançament de quantia multimilionària a Uber per part de Sofbank Group al gener, un dels principals inversors de Grab, obria la possibilitat que les dues companyies poguessin coexistir allà. No obstant això, l'acord que Grab i Uber arribarien podria assemblar-se al que es va donar a la Xina el 2016, quan Didi Chuxing va comprar el negoci d’Uber i li va donar una participació del seu negoci a canvi segons 'Reuters'.

En aquest cas i com a part del possible acord entre Grab i Uber, la companyia de Khosrowshahi obtindria una participació en Grab, que a l'actualitat té un valor estimat proper als 5.000 milions d'euros.

Durant una visita a l'Índia al febrer, el conseller delegat de Uber es va comprometre a seguir invertint agressivament al sud-est asiàtic, tot i reconèixer que esperaven perdre diners en un mercat que cada vegada creix més ràpidament. Per la seva banda, 'Bloomberg' informa aquest dijous que Grab estaria a prop de tancar un acord per quedar-se amb part del negoci d’Uber al sud-est asiàtic i que podria signar-se aquesta setmana o la següent.

Noticias relacionadas

contador