• El grup es trobava negociant l'ERO amb els sindicats des del passat 4 d'abril
Tubos Reunidos

Tubos Reunidos es dispara un 8% aquest dimarts desmarcant com un dels millors valors del Mercat Continu. I ho fa precisament després que la companyia hagi anunciat la retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la planta de la vall de Trápaga, de la seva filial Productos Tubulares, a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de valors (CNMV).

  • 0,65€
  • -0,61%

El grup ha anunciat "la seva decisió de retirar l'ERO per a la planta de Trápaga, anunciat el passat dia 4 d'abril", a causa que "la paralització de l'activitat generada pel conflicte que mantenen els treballadors de l'empresa, està incrementant el greu deteriorament de la producció i posa en greu risc el seu futur".

La companyia justifica la seva decisió amb la causa que "la paralització de l'activitat estava incrementant el greu deteriorament de l'empresa"

"La representació dels treballadors havia rebutjat frontalment la negociació en el marc de l'expedient de regulació d'ocupació plantejat per l'empresa. La difícil situació requereix la posada en marxa de mesures urgents i, per això, la direcció de Productos Tubulares ha instat la representació dels treballadors a iniciar les converses necessàries per salvar l'empresa de forma imminent en un entorn de tornada immediata a l'activitat", conclou el comunicat de la companyia.

El grup ja es va disparar a prop del 14% després de l'oferiment del Govern basc a garantir la seva viabilitat allà: "Totes les empreses del Grup a Euskadi són viables", va assegurar Arantxa Tapia, consellera de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat.

En aquests moments, Productos Tubulares es trobava negociant amb els sindicats un ERO d'extinció que hauria pogut acabar afectant 157 dels seus treballadors, és a dir, a prop del 40% de la plantilla total a més de plantejar una sèrie de reduccions del salari d'un 25%.

Noticias relacionadas

contador