Tubos tubacex

Tubacex s'ha desploma un 7,4% aquest dijous al Mercat Continu. Així reacciona la companyia al parquet al seu anunci que existeix "incertesa pel que fa a l'execució de la comanda de l'Iran", encara que reconeix que la seva expectativa és "poder subministrar mínims fins a final d'any (novembre 2018)".

  • 3,29€
  • 0,15%

Així ho va anunciar la pròpia companyia al pla estratègic que va exposar dimecres davant la seva junta d'accionistes, dins el qual va recollir les seves expectatives per 2018, entre les quals s'inclou l'esmentada incertesa del seu negoci a l'Iran.

Els analistes reconeixen que la situació "és un risc per a l'acció"

La xifra de negoci de Tubacex a l'Àfrica i l'Orient Mitjà va baixar del 6,9% de 2016 fins al 6% el 2017. Un descens de l'1% que es podria veure incrementat en ser limitades les seves operacions a l'Iran.

Els analistes de Banc Sabadell reconeixen que "és un risc que cal considerar en l'acció i creiem que podria posar en perill les estimacions i afectar l'acció de manera rellevant". Per això, l'entitat financera recomana 'vendre' i atorga al grup un preu objectiu de 3 euros (respecte als 3,24 euros en què va tancar l'acció aquest dimecres).

No és la primera vegada que Tubacex es veu afectada per la tensió geopolítica. La companyia va veure impulsat el preu de les seves accions al passat mes d'abril, en plena guerra comercial entre els EUA i la Xina, pel repunt de matèries primeres com el petroli i el níquel.

Noticias relacionadas

contador