• El níquel acumula una pujada del 18% durant les últimes cinc sessions i el cru cotitza aquest dijous a màxims de 2015

Tubacex, la companyia espanyola dedicada a la fabricació de tubs d'acer inoxidable i altes aliatges de níquel, puja un 4% aquest dijous al Continu. El grup, que cotitza en aquests moments en màxims des de juny de 2017, s'està veient impulsat per la pujada de matèries primeres relacionades amb el sector, com el cru (arriba avui màxims de 2015) i el níquel, que es va disparar dimecres a prop d'un 8%.

  • 10,14€
  • 1,10%
  • 27,12€
  • -2,81%
  • 3,15€
  • -4,11%

Aperam (+4%) i Acerinox (+0,41%), que basen la seva activitat en l'acer inoxidable, s'uneixen a Tubacex en la seva particular celebració d'aquest repunt del preu de les matèries primeres.

Els analistes de Link Securities destaquen que la pujada del preu de les matèries primeres arriba després de "les noves sancions imposades pels EUA a algunes empreses russes productores d'aquestes matèries", que "han provocat un significatiu repunt dels preus, en descomptar els inversors una potencial manca de producte al mercat".

"Les noves sancions dels EUA a empreses russes productores d'aquestes matèries han provocat un significatiu repunt dels preus", apunten els analistes

Per la seva banda, els experts de Danske Bank també reconeixen que "el mercat està preocupat que les noves sancions a Rússia afectin Norislk Nickel, el segon major productor del món".

I és que recorden que "el mercat de l'acer ja està preocupat per les sancions contra el productor rus d'alumini, Rusal, el major productor d'alumini fora de la Xina". De fet, els preus de l'alumini s'han disparat un 25% durant les últimes 10 sessions.

En el cas del níquel, acumula una pujada del 18% durant els últimes cinc sessions. Per la seva banda, el barril de Brent, referència a Europa, puja aquest dijous durant el seu assalt als 74 dòlars després de la pressió de l'Aràbia Saudita per elevar-ne els preus.

Noticias relacionadas

contador