• Torres apunta que el sistema espanyol és un dels més fragmentats
  • L'exposició immobiliària de Popular va tenir a veure perquè BBVA no hi mostrés interés
ep carlos torres ceobbva 20170316185810
El conseller delegat de BBVA, Carlos TorresEUROPA PRESS

El conseller delegat de BBVA, Carlos Torres, ha assegurat que el sector bancari espanyol "de cap manera" va cap a un oligopoli. Torres ha assegurat que "ni n'hi ha, ni n'hi haurà". De fet, ha afegit que el sistema espanyol és un dels més fragmentats. "La compra de Popular per part de Santander de cap manera crearà un oligopoli bancari", va dir Torres.

  • 10,42€
  • 1,96%

El conseller delegat ha afirmat que "és difícil" saber què passarà en un futur. No obstant, ha reiterat que "de cap manera va a veure una situació d'oligopoli en algun moment a Espanya".

Davant d'això, ha apuntat que el sistema financer espanyol "està més fragmentat que en qualsevol país" i que en moltes ocasions "hi ha una necessitat que hi hagi més concentració". Torres ha explicat que la competència augmenta i que "els competidors utilitzen el món digital per fer les coses millor".

D'altra banda, el conseller delegat de BBVA ha assegurat que no "tenen cap espina clavada" en el cas de la intervenció de Banc Popular. A més, ha afegit que l'exposició immobiliària de Popular "va tenir alguna cosa a veure" amb el fet que no presentés una oferta en la subhasta oberta pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) pel banc en el marc de la seva resolució.

"Certament, l'exposició immobiliària tenia alguna cosa a veure en aquesta falta d'encaix estratègic", ha reconegut el directiu, que ha explicat que, a més, la visió del desenvolupament de la banca digital de BBVA els fa també "ser exigents" en les seves "valoracions". Per això, ha assenyalat, BBVA no té "cap espina" per no haver adquirit Popular.

Aquestes declaracions les ha fet durant la inauguració del seminari La Cuarta Revolución ¿Cómo afecta la agenda digital a la economía y a la industria? organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander. Torres ha assenyalat durant la seva intervenció que el creixement digital de l'entitat és exponencial. De fet, ha apuntat que més de 19 milions de clients de BBVA són digitals, cosa que representa un 40% del total. Torres ha ressaltat la importància de la digitalització i ha comentat que el 20% del total dels productes ja són digitals.

Per tot això, Torres ha destacat que "cal posar aquesta digitalització a l'abast de tothom, perquè tota la societat es pugui beneficiar d'aquests avenços". El conseller delegat ha explicat la importància de les dades per "donar tranquil·litat financera" als clients. Així, ha resumit que l'objectiu de BBVA és "assegurar que els clients tenen la millor oferta de serveis disponible".

Noticias relacionadas

contador