• Els guanys ajustats abans d'interessos i impostos (EBIT) van arribar fins als 1.919 milions d'euros
  • El grup manté el dividend sense canvis en 0,15 euros per acció per a l'any fiscal 2016/17
ep thyssenkrupp
THYSSENKRUPP

El grup alemany d'enginyeria i acer Thyssenkrupp ha anunciat aquest dijous la seva major augment en comandes en cinc anys, impulsat per la demanda rècord de les seves ascensors i components per als sectors de l'automòbil i de la construcció.

  • 4,49€
  • -0,73%

L'entrada de comandes va augmentar un 18%, fins als 44.290 milions d'euros, l'any fiscal 2016/2017. Els guanys ajustats abans d'interessos i impostos (EBIT) van arribar fins als 1.919 milions d'euros, superant el pronòstics de 1.730 milions de consens de Reuters.

"Hem aconseguit el nostre millor augment de comandes des de l'inici del pla estratègic (Strategic Way Forward). Superem els nostres objectius de creixement i guanys", va dir el president executiu, Heinrich Hiesinger, en un comunicat.

Hiesinger pretén transformar Thyssenkrupp en un grup de tecnologia i poc a poc va tallant els llaços amb el seu negoci tradicional de fabricació d'acer -les arrels es remunten a fa més de 200 anys- després d'un recent acord de fusió amb Tata Steel.

En canvi, el grup confia en la seva unitat d'ascensors, que és la més rendible, així com en la demanda de components del sector de l'automòbil, el seu grup de clients més gran, que representa aproximadament una quarta part de les vendes totals.

Thyssenkrupp, que va recomanar mantenir el dividend sense canvis en 0,15 euros per acció per a l'any fiscal 2016/17, va dir que l'EBIT ajustat arribaria als 1.800 milions d'euros a l'any en curs. Els analistes esperen, de mitjana, una xifra de 2.030 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador