• El segon accident mortal d'un dels seus vehicles autònoms també colpeja el preu de les seves accions
  • Els títols del fabricant han caigut durant les últimes cinc setmanes i han perdut un 31% del seu valor des de setembre
ep botigateslalhospitaletllobregat barcelona
TESLA

El fabricant de cotxes elèctrics fundat per Elon Musk no passa per un dels seus millors moments a Wall Street. Les males notícies pels greus accidents soferts per les seves versions autònomes i la crida a revisió de més de 120.000 vehicles aprofundeixen en la caiguda del preu dels títols.

  • 539,60$
  • 16,53%

Les accions de Tesla arrenquen la setmana acumulant noves caigudes. Els títols es desplomen més d'un 4% en el preobertura i així acumulen cinc setmanes consecutives de caigudes i una caiguda del 31% des del seu tancament més alt a l'últim any (el 18 de setembre de 2017 quan el preu va arribar als 385 dòlars). El preu dels títols de Tesla ha perdut un 4,4% durant els últims 12 mesos fins al tancament de dijous passat, mentre que les accions de General Motors han vist augmentar el seu valor un 2,8% i l'índex S&P 500 ha pujat 11,8%, durant el mateix període.

Un dels últims cops a la confiança dels inversors l’ha donat la mateixa companyia en anunciar que ha cridat a revisió de forma voluntària a prop de 123.000 unitats del seu model Model S, a causa d'eventual defecte al sistema de direcció dels vehicles. Els vehicles afectats per aquesta campanya de revisió corresponen a models fabricats abans d'abril de 2016. Durant l'operació es durà a terme la substitució d'uns cargols al sistema de direcció.

La companyia amb seu a Palo Alto (Califòrnia) va indicar que aquest problema no ha provocat accidents o lesions. Així, ha assegurat que aquests cargols poden experimentar corrosió en contacte amb baixes temperatures i amb la sal de carretera. En una comunicació remesa als clients, l'empresa va assenyalar que havia observat una "corrosió excessiva" als cargols de la direcció assistida, principalment en situacions de molt baixes temperatures, especialment en carreteres en què es fa servir calci i magnesi a la sal de carretera.

ACCIDENTS MORTALS

Dos accidents mortals provocats per les versions autònomes del Model X han deixat molts dubtes entre els inversors sobre la seguretat d'un dels productes estrella de Tesla que fa temps que està experimentant a les carreteres dels Estats Units.

Aquest dissabte, la companyia va explicar que l'automòbil Tesla Model X que va estar involucrat al primer accident a Califòrnia la setmana passada tenia activat en el moment del xoc el sistema de conducció automàtica i que el conductor no va actuar en el moment de l'accident, cosa que va generar encara més debat sobre el nivell de seguretat que proporcionen aquest tipus de sistemes de conducció automàtica.

En el cas del segon accident asseguren que el vehicle va xocar contra un mur després que el cotxe avisés al conductor que prengués el volant immediatament. "El conductor va tenir aproximadament cinc segons i 150 metres de visió sense obstruccions abans de l'impacte, però els registres del vehicle mostren que no es va prendre cap mesura", explica la companyia.

BAIXADA DEL RATING

Una altra de les claus que llasten els títols de Tesla durant les últimes setmanes és la rebaixa del ràting del fabricant realitzada per Moody's, que explica aquesta decisió per l'escàs volum de producció de l'automòbil Model 3. A més, l'agència destaca les pressions de liquiditat a les quals s'enfronta Tesla a causa del seu flux de caixa negatiu i dels venciments pendents vinculats amb diferents bons de l'empresa.

L'automobilística va fabricar 2.425 unitats del Model 3 durant l'últim trimestre de l'any passat i la seva previsió és arribar a les 2.500 unitats fabricades a la setmana per a finals de març i de 5.000 unitats a la setmana per al mes de juny. Aquests objectius s'oposen a l'estimació de 5.000 unitats a la setmana que contemplava fabricar l'empresa per a finals de l'any passat, una xifra que s'anava a elevar fins a 10.000 unitats setmanals per al tancament d'aquest exercici.

Moody's també va destacar que la perspectiva 'negativa' de Tesla es justifica per la probabilitat que la corporació automobilística hagi de dur a terme una ampliació de capital per refinançar els venciments de les obligacions i una possible falta de liquiditat.

Noticias relacionadas

contador