• El Regne Unit té previst alliberar 40 MHz d'espectre en la banda dels 2,3 GB
  • Així com 150 MHz a la banda de 3,4 GHZ per preparar el desplegament de la xarxa 5G
ep presidente ejecutuivotelefonica jose maria alvarez-pallete
TELEFÓNICA

Telefónica UK, Vodafone, Hutchison 3G UK, BT/EE, Connexin i Airspan Spectrum són les companyies que participaran en la propera subhasta d'espectre que iniciarà el regulador britànic de telecomunicacions Ofcom al proper mes de març, segons ha informat en un comunicat.

  • 3,96€
  • 1,18%

El Regne Unit té previst alliberar 40 MHz d'espectre en la banda dels 2,3 GB per millorar els serveis de banda ampla per als actuals usuaris de telefonia mòbil, així com 150 MHz a la banda de 3,4 GHZ per preparar el desplegament de la futura tecnologia mòbil 5G.

El regulador britànic ha avaluat les sol·licituds rebudes per part de les companyies que desitjaven prendre part en el procés de subhasta i, després d'això, ha donat a conèixer aquest dimarts els seus noms. Els sis participants que Ofcom ha identificat com qualificats compten a partir d'ara amb tres dies de termini per confirmar si desitgen prendre part o retirar-se del procés. El regulador publicarà la llista final amb els operadors que participaran en la subhasta una vegada que acabi aquest període.

El Regne Unit va anunciar el 2017 la seva intenció de dur a terme a la tardor passada aquesta subhasta d'espectre, però va haver de retardar després dels recursos presentats tant per Three com BT/EE davant la Justícia per no estar d'acord amb les condicions fixades per a la seva celebració.

L'Alt Tribunal de Regne Unit va rebutjar les reclamacions presentades per aquestes operadores al desembre de 2017 i a principis de febrer el Tribunal d'Apel·lacions va denegar a Three la possibilitat d'apel·lar aquesta decisió.

"Ofcom continua ara amb els seus plans i té previst celebrar la subhasta al més ràpid possible", ha afegit el regulador, que quan va anunciar la subhasta va incidir que havia dissenyat un procés per reflectir la recent evolució del mercat i salvaguardar la competència durant els pròxims anys.

Per això, va decidir imposar dues restriccions diferents a les operadores que hi participin: limitar la quantitat d'espectre que els operadors poden adquirir a la banda dels 2,3 GHz, així com la quantitat que cada companyia pot comprar sumant totes les freqüències que se subhasten, una decisió amb la qual BT i Three, per diferents motius, no estaven d'acord.

Noticias relacionadas

contador