• La companyia té un valor de mercat d'uns 11.000 milions d'euros
  • La possible venda d'aquest negoci ha despertat l'interès del mercat
ep presidente ejecutuivotelefonica jose maria alvarez-pallete
TELEFÓNICA

Telefónica està considerant vendre les accions que posseeix en la seva filial Telefónica Deutscland i retirar-se així "totalment o parcialment" del mercat de telecomunicacions alemany, segons apunta la revista alemanya 'WirtschaftsWoche', que reconeix que aquesta possible operació està encara en una fase "primerenca".

  • 4,01€
  • 1,21%

Telefónica en controla una participació del 69,2%, mentre que KPN té al voltant d'un 8,6% i la resta cotitza en borsa. La companyia té un valor de mercat d'uns 11.000 milions d'euros, que, segons la publicació, podrien ascendir a 15.000 milions d'euros.

La posició competitiva del negoci s'ha vist amenaçada durant les últimes setmanes per la possibilitat que Vodafone compri a la nord-americana Liberty Global determinats actius que l'operador de telecomunicacions nord-americana té a Europa. Entre ells, destaca el negoci a Alemanya.

WirtschaftsWoche assenyala que no s'ha encarregat encara oficialment cap banc d'inversió la recerca d'un comprador, però afegeix que als cercles dels sectors de telecomunicacions i finances es comenta que hi ha les primeres consideracions i planificacions.

En aquest sentit, apunta, els experts en fusions ja estan estudiant diferents escenaris i que hi ha interès en l'operació. Fins i tot la publicació aventura que és possible que la filial sigui adquirida per un inversor financer. "Actualment hi ha un comprador per tot", va assenyalar un banquer d'inversió a la revista.

En aquest context, la publicació també ressalta que dos dels possibles compradors de l'empresa, la companyia alemanya United Internet, dirigida per Ralph Dommermuth, i l'exconseller delegat de Deutsche Telekom i actual director gerent i soci del fons Warburg Pincus, René Obermann, no mostren interès en adquirir Telefónica Deutchsland.

Per la seva banda, fonts de la companyia consultades per Europa Press no han volgut fer comentaris sobre la informació publicada per 'WirtschaftsWoche'.

TELEFÓNICA A ALEMANYA

Telefónica opera a Alemanya sota la marca O2, la mateixa que al Regne Unit. Al país germànic, el seu negoci se centra en el mercat de mòbils, ja que no disposa d'una oferta convergent. Compta amb 21,1 milions de clients mòbils de contracte i 23,8 milions de clients de prepagament. També compta amb 2,1 milions de clients de banda ampla majorista.

Precisament, el moviment de Vodafone a Alemanya "dificultaria" les operacions de Telefónica a aquest mercat, ja que la seva oferta és només mòbil, segons indica Banc Sabadell. Comprar el negoci de Liberty permetria a l'operadora britànica "accelerar la convergència" i afegiria pressió sobre el grup espanyol, en un mercat amb una competència ja molt exigent.

Noticias relacionadas

contador