• L'operadora es revalora un 7% des que va presentar resultats el 22 de febrer passat
  • Telefónica se situa molt a prop de la seva primera resistència immediata, que té als 8,22 euros
pallete telefonica 02 portada
BOLSAMANIA

Alguna cosa es mou en Telefónica i els inversors ho noten. Per això estan premiant la companyia en borsa amb pujades i, per això mateix, els analistes també estan donant el seu suport a l'operadora. Des que presentés resultats, el passat 22 de febrer, Telefónica puja un 7% en borsa. La companyia està a un pas de trencar la resistència dels 8,22 euros (8,172) i, a més, ho fa amb aquest suport afegit dels experts: un 54% recomana comprar els seus títols, un percentatge que se situa en màxims des de mitjans de 2011, segons FactSet.

  • 4,00€
  • 0,96%

Enfront d'aquest 54% que aconsella adquirir títols de Telefónica, només un 9% recomana vendre-la. El 37% restant té una recomanació de 'mantenir'. Pel que fa al preu objectiu mitjà que li atorguen els analistes, se situa als 9,95 euros, un 21% per sobre dels preus actuals de cotització (8,172 euros).

El mercat segueix esperant que Telefónica doni passos ferms cap a la reducció del seu deute i sembla que es comencen a veure finalment

El mercat segueix esperant que Telefónica doni passos ferms cap a la reducció del seu deute i sembla que es comencen a veure finalment i que podria haver-hi novetats més o menys imminents que contribueixin a retallar el volum del seu deute net, que ascendia als 44.230 milions d'euros al tancament del 2017.

La passada setmana, Telefónica avançava en la seva idea de treure O2 a borsa en anunciar que la seva filial britànica havia obtingut 80 MHz per un import d'uns 600 milions d'euros a la fase principal del procés de subhasta d'espectre al Regne Unit. El president de l'operadora, José María Álvarez-Pallete, havia assenyalat precisament durant l'última presentació de resultats que la "la prioritat és acudir a la subhasta d'espectre (al Regne Unit) per presentar-nos davant els inversors amb els deures fets". És a dir, va vincular directament la futura venda de la filial britànica a l'adquisició de freqüències per a 4G i 5G.

"Telefónica aconsegueix així (amb el resultat obtingut durant la subhasta d'espectre) seguir operant al Regne Unit, reforçant la seva posició al país, necessari per poder reprendre els plans d'OPV", assenyalaven la setmana passada, després de conèixer l'operació, els analistes de Renta 4. Aquests analistes recordaven que, fins ara, O2 era el operador amb menys freqüències al Regne Unit.

La Comissió Europea (CE) va vetar fa dos anys la venda d'O2 a Hutchison per 13.500 milions al·legant motius de competència. Des de Bankinter assenyalaven fa unes setmanes que la sortida a borsa d’O2 pot produir-se "abans de l'estiu". Segons els seus càlculs, Telefónica pot obtenir entre 3.000 i 4.000 milions d'euros pel 40% de la seva filial britànica, aplicant un múltiple valor d'empresa/OIBDA d'entre 4,5 i 6 vegades. En la seva opinió, l'operació es realitzaria "mitjançant una OPV instrumentada probablement en diverses etapes".

D'altra banda, cal destacar que sembla que la sortida a borsa de la seva filial argentina també podria ser imminent. Telefónica va comunicar el passat 25 de març al regulador argentí la convocatòria d'assemblees generals ordinària i extraordinària pel 16 d'abril amb la finalitat de demanar als seus accionistes autorització per realitzar una oferta pública a les borses i mercats que el consell d'administració determini.

Telefónica controla el 100% de les accions A i B de la seva filial argentina, que segons analistes de Barclays té un valor (deute inclòs) d'uns 4.667 milions d'euros, informa Reuters.

Noticias relacionadas

contador