• El deute net de Telefónica es va situar als 43.975 milions d'euros al març, una retallada del 0,5% respecte al desembre de 2017
  • La companyia destaca l'impacte de la divisa en els seus comptes d'aquest període
jose maria alvarez-pallete presidente de telefonica en junta de accionistas

Telefónica ha aconseguit un benefici de 837 milions d'euros al primer trimestre del 2018, un 7,4% més que el registrat durant el mateix període de l'any anterior. Una dada que supera les expectatives de creixement del benefici del 2,7% que estimava el consens d'analistes de FactSet que situava aquesta dada als 800 milions d'euros.

  • 4,01€
  • 1,21%

Per la seva banda, el gegant de telecomunicacions espanyol ha aconseguit uns ingressos de 12.190 milions d'euros, un 7,2% menys que durant els tres primers mesos de l'any anterior. Amb aquesta caiguda de la xifra de negoci, Telefónica acumula tres trimestres consecutius de caiguda d'ingressos en la comparativa interanual.

El benefici operatiu abans de depreciacions i amortitzacions (OIBDA) va retrocedir un 3,9% respecte al primer trimestre del 2017, fins als 3.864 milions d'euros. Telefónica destaca un augment del marge d'1,1 punts percentuals i "una contribució positiva de tots els segments, excloent-ne regulació", indica al seu comunicat. Després d'aquestes dades, les accions de Telefónica responen amb gran volatilitat al mercat, arrencaven la sessió amb pujades properes a l'1,2% i, a hores d'ara, la seva cotització retrocedeix un 0,4%.

"L'evolució dels tipus de canvi al gener-març té un impacte negatiu, especialment la depreciació enfront de l'euro del real brasiler i del peso argentí", indica Telefónica

La divisa ha impactat en els seus comptes. "L'evolució dels tipus de canvi al gener-març té un impacte negatiu en les principals mètriques financeres, especialment la depreciació enfront de l'euro del real brasiler i del peso argentí", declara Telefónica al seu comunicat. Així, les divises redueixen en 8,6 punts percentuals el creixement interanual dels ingressos i en 9,2 punts percentuals el de l'OIBDA del primer trimestre de 2018.

El flux de caixa de la companyia cau un 1,1% en la comparativa interanual, fins als 2.374 milions d'euros. El deute net de Telefónica es va situar als 43.975 milions d'euros al març. Una retallada del 0,5% respecte a l'endeutament de 44.230 milions d'euros que registrava la companyia a finals de 2017 i una reducció del 9,8% interanual. "La primera vegada des de fa 4 anys que es redueix el deute durant el primer trimestre", celebra la companyia de telecomunicacions.

José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica, apunta que "durant el primer trimestre hem avançat en l'execució de les prioritats estratègiques establertes per 2018", afirma. "Els ingressos, l'OIBDA i el flux de caixa operatiu creixen orgànicament i el deute continua reduint-se. Els resultats del període estan alineats amb les nostres expectatives i ens permeten reiterar els objectius fixats a l'any", destaca al seu comunicat.

L'executiu apunta que la seva estratègia d'aquest trimestre es fonamenta, en primer lloc, en la connectivitat, "on continuem expandint els nostres accessos de valor a un ritme significatiu, cosa que es tradueix en un major ingrés mitjà i una major fidelitat dels nostres clients, responent a una major demanda de dades i ofertes personalitzades", apunta.

José María Álvarez-Pallete destaca també que "totes les nostres unitats de negoci creixen en ingressos i OIBDA en termes orgànics, si excloem l'impacte negatiu de la regulació". Finalment, el president de Telefónica ressalta que "seguim reforçant el nostre posicionament com a companyia de plataformes, hem fet un pas endavant en la nostra transformació digital, amb la digitalització i monetització de dades com palanques i continuem liderant la innovació amb el llançament d'Aura en 6 països", explica l'executiu.

Noticias relacionadas

contador