• El barril Brent s'allunya del 'desitjat' objectiu dels 55 dòlars
ep antonio brufaujosu jon imazla juntaaccionistasrepsol
Antonio Brufau i Josu Jon Imaz durant la junta d'accionistes de Repsol.EUROPA PRESS

Técnicas Reunidas (-1,73%) i Repsol (-1,06%) s'estan veient penalitzades aquest divendres en les últimes caigudes en el petroli, que aquest dijous es va deixar un 5% després de la decisió de l'OPEP (Organització de Països exportadors de Petroli) d'estendre en nou mesos més les seves retallades de producció.

  • 15,44€
  • 0,46%
  • 7,52€
  • 1,42%

Encara que aquest divendres el cru recupera i puja (Brent: + 0,76%; West Texas: + 0,49%), li ha costat donar-se la volta i, a primera hora, continuava amb les caigudes (encara que molt més moderades). A més, el Brent s'ha allunyat dels 'desitjats' 55 dòlars, nivells que va arribar a fregar (54,4 dòlars) després del ral·li que ha experimentat des dels mínims de maig i que l'ha portat a pujar un 17%.

A la 'decepció' que l'OPEP se cenyís a un guió molt esperat -i descomptat- se suma el fet que els experts es mantenen molt escèptics sobre l'efectivitat de les seves mesures. Els informes segueixen parlant dels 'frackers' nord-americans i ja s'afirma, amb total claredat, que aquestes mesures de l'OPEP, que impulsen el preu del cru, encoratgen un augment de producció per part dels productors de cru d'esquist dels EUA, amb el qual la seva eficàcia queda pràcticament anul·lada. Davant d'aquest panorama, hi ha veus que apunten que la negociació realment eficaç per solucionar aquest desequilibri entre oferta i demanda en el mercat del cru és que se senten a la mateixa taula els membres de OPEP i els productors nord-americans.

Les caigudes en Repsol estan penalitzant l'IBEX. Dos 'grans', BBVA i Santander, també cedeixen aquest divendres (-1%, respectivament) i fan que l'IBEX es deixi ja un 0,6% (10.867 punts).

Noticias relacionadas

contador