• Subministrarà electricitat neta i fiable a Eskom, companyia elèctrica del país
ep planta termosolar xina solar oneabengoasudafrica
ABENGOA

Abengoa ha obtingut el certificat de recepció provisional de Xina Solar One, la seva tercera planta termosolar a Sud-àfrica, després d'acreditar la finalització de les seves obres i el correcte funcionament de la instal·lació. Així ho ha comunicat la companyia en una nota, en la qual anuncia que la planta passarà a mans del client final, la societat integrada per Industrial Development Corporation (IDC), el fons de pensions d'empleats del govern representat per Public Investment Corporation (PIC ), Xina Community Trust i Abengoa.

  • 0,02€
  • 0,00%
La planta empra la tecnologia de col·lectors cilindroparabòlics per generar energia renovable, sostenible i gestionable a partir del sol

Aquest projecte, una iniciativa públic-privada adjudicada pel Departament d'Energia de Sud-àfrica, subministrarà electricitat neta i fiable a Eskom, companyia elèctrica del país, en virtut d'un acord de compra d'energia amb una durada de 20 anys. A més, Xina Solar One és la primera planta termosolar del país concebuda per operar en base de les anomenades finestres de venda d'energia, que parteix d'un calendari de venda d'electricitat segons l'acord signat amb Eskom, al qual la producció de la planta s’ha d'ajustar, recull Europa Press.

ENERGIA NETA A 95.000 LLARS

Localitzada a prop de Pofadder, a la província de Northern Cape, la planta empra la tecnologia de col·lectors cilindroparabolics per generar energia renovable, sostenible i gestionable a partir del sol. La planta proveirà d'energia neta a més de 95.000 llars sud-africans i evitarà, segons Abengoa, l'emissió a l'atmosfera de 348.000 tones de diòxid de carboni (CO2) a l'any.

A més, incorpora un sistema d'emmagatzematge tèrmic d'energia amb sals foses, capaç d'acumular l'energia necessària per donar subministrament durant 5,5 hores addicionals, cosa que li permet contribuir a satisfer els pics de demanda elèctrica que es registren a la tarda.

Segons el president d'Abengoa, Gonzalo Urquijo, "la culminació de Xina Solar One a Sud-àfrica suposa per a la companyia un pas ferm cap endavant que demostra les capacitats i el compromís del seu equip humà i que contribueix a afermar la confiança que el mercat té dipositada en nosaltres". "Ens sentim satisfets per haver realitzat aquesta gran fita i per contribuir a la generació d'una infraestructura per a la sostenibilitat en un país que encara manté una gran dependència dels combustibles fòssils", ha abundat.

LA MAJOR PLATAFORMA SOLAR AL SUD DEL SÀHARA

Amb Xina Solar One, Abengoa suma ja tres plantes termosolars executades a Sud-àfrica, trobant-se ja en operació comercial les altres dues, KaXu Solar One des de 2015, amb 100 MW de potència i 2,5 hores d'emmagatzematge tèrmic en sals foses, i Khi Solar One, amb 50 MW, des de principis de 2016, sent aquesta la primera planta de torre en operació d'Àfrica i de Sud-àfrica.

Precisament, Xina Solar One delimita al nord amb Kaxu Solar, que va ser la primera planta termosolar en operació del país amb tecnologia de col·lectors cilindroparabòlics, i amb la que conformarà la major plataforma solar de l'Àfrica subsahariana.

Segons dades proporcionades per l'empresa, durant el període de construcció del nou projecte s'han arribat a generar més de 1.300 llocs de treball, als quals se sumaran 80 llocs més, durant la fase d'operació, prevista per als pròxims 25 anys.

Noticias relacionadas

contador