• Aquesta operació podria convertir-se en la major OPV alemanya des de Deutsche Telekom el 1996
  • Siemens conservarà al llarg termini una participació majoritària en Siemens Healthineers
cbsiemenshealthineers

Siemens durà a terme durant la primera meitat de 2018 la col·locació d'una participació minoritària del seu negoci de raigs X i diagnòstic clínic, Siemens Healthineers, que cotitzarà a la Borsa de Frankfurt i la valoració total de la qual rondarà als 40.000 milions d'euros, segons el consens d'analistes, el que podria convertir l'operació en la major OPV alemanya des de la sortida a borsa de Deutsche Telekom el 1996.

L'oferta pública inicial (IPO per les sigles en anglès) consistirà en una oferta secundària d'accions actualment en poder de Siemens amb l'objectiu de col·locar-ne una "part minoritària significativa" per crear un mercat líquid per a les accions de Siemens Healthineers.

Siemens conservarà al llarg termini una participació majoritària en Siemens Healthineers, va precisar l'alemanya, que compta amb Deutsche Bank, Goldman Sachs International i JP Morgan com a coordinadors globals, mentre BNP Paribas, BofA Merrill Lynch, Citigroup i UBS Investment Bank, actuen com a col·locadors.

"Siemens Healthineers està llista per al seu debut al mercat", va declarar Michael Sen, president del consell de supervisió de Siemens Healthineers i membre del consell d'administració de Siemens. "Siemens Healthineers és un actiu premium i hem treballat dur per a la seva sortida a borsa. Esperem que el negoci capitalitzi així les seves fortaleses de manera més eficaç", ha afegit.

Siemens Healthineers va obtenir uns ingressos de 13.800 milions d'euros durant l'exercici fiscal 2017 i un benefici ajustat de 2.500 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador