• La retribució serà liquidable dins dels exercicis 2021, 2022 i 2023
ep markus tacke nuevo consejero delegadosiemens gamesa
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa sotmetrà a la seva pròxima junta general ordinària d'accionistes, que se celebrarà el 23 de març a Zamudio (Biscaia), l'aprovació d'un pla d'incentius a llarg termini per a fins a 300 directius per al període 2018 i 2020 per un màxim de 5,6 milions d'accions.

  • 18,05€
  • 0,00%

El passat 13 de febrer, la companyia ja havia anunciat la inclusió entre els punts a sotmetre a la seva junta d'un pla d'incentius, les característiques del qual precisen a la documentació corresponent a la convocatòria.

Té "com a principal objectiu" alinear els interessos dels beneficiaris amb els interessos dels seus accionistes

Segons assenyala la companyia, aquest pla té "com a principal objectiu" alinear els interessos dels beneficiaris amb els interessos dels seus accionistes i oferir un incentiu a aquelles persones per la consecució dels objectius estratègics de la companyia per al període comprès entre els exercicis 2018 i 2020. El pla està dirigit al conseller delegat de l'empresa, Markus Tacke, així com a alts directius i determinats directius i empleats de Siemens Gamesa i de les societats dependents.

El límit total del pla és de 5,6 milions d'accions, que representen el 0,82% del capital social de Siemens Gamesa. Als actuals preus de mercat, aquest nombre de títols arriba a un valor de més de 69 milions d'euros. Les accions del fabricant d'aerogeneradors cotitzaven a les 14.50 hores a un preu de 12,35 euros, amb una caiguda del 0,962%.

Aquesta retribució en 'espècie' per als directius de Siemens Gamesa serà liquidable dins dels exercicis 2021, 2022 i 2023, assenyala la companyia.

En el cas del conseller delegat, podrà rebre una assignació anual màxima en cada un dels anys de vigència del pla de 82.000 accions, "sense que, en cap cas, el valor de les accions assignades cada any a la data d'assignació pugui superar el 100% de la seva retribució fixa en aquesta data".

PLA ESTRATÈGIC

Aquest dijous, el grup va presentar el seu nou pla estratègic per al període 2018-2020, en el qual preveu reduir costos per 2.000 milions d'euros i accelerar el seu objectiu de sinergies a més de 400 milions d'euros el 2020 després de la integració.

Així mateix, el grup preveu destinar a retribuir els accionistes en dividend el 25% del seu benefici net, en línia amb el que feia l'antiga Gamesa, i s'ha marcat uns objectius de marge de benefici operatiu (EBIT), excloent-ne el cost dels PPA i de la integració, d'entre el 8% i el 10%, enfront del 7-8% actual.

Després d'haver registrat pèrdues des que va tancar la fusió, les últimes d'elles de 35 milions d'euros durant el primer trimestre del seu exercici fiscal (d'octubre a desembre), el grup vaticina que el seu benefici net serà positiu a partir de 2018.

Noticias relacionadas

contador