• L'objectiu és retallar els crèdits fiscals als projectes eòlics fins a 1,5 centaus kilowatt / hora
  • Vestas ja ha qualificat el projecte de reforma fiscal als EUA com a "decebedor"
screenshot 02 02 2017 13 56 02

Siemens Gamesa i Vestas s'enfonsen en borsa després que s'hagin publicat detalls sobre la reforma fiscal als Estats Units, que té previst retallar les desgravacions impositives per als projectes eòlics.

  • 18,05€
  • 0,00%

En el cas del fabricant danès Vestas, les accions de la companyia es desplomen un 9%, fins a 571 corones daneses, per la seva forta exposició al mercat nord-americà d'energia eòlica. De manera similar, Siemens Gamesa cau a prop del 4%, fins a 11,80 euros. Nordex, el fabricant alemany participat per Acciona que ha estat durament castigat durant els últims mesos, cau de forma més moderada un 1%, fins a 8,85 euros.

Els inversors descompten que la reforma fiscal té previst retallar els crèdits fiscals als projectes eòlics fins a 1,5 centaus quilowatt/hora, davant els 2,3 centaus establerts el 2016. Vestas ja ha qualificat el projecte de reforma fiscal als EUA com a "decebedor", segons un comunicat que ha emès i ha estat recollit per 'Reuters'.

Segons la patronal eòlica nord-americana, aquesta retallada posa en perill el finançament per a projectes eòlics valorats en 50.000 milions de dòlars, ja que els crèdits fiscals són essencials per al seu desenvolupament. Segons l'Energy Information Administration (EIA), està previst que els EUA afegeixi 6 gigawatts (GW) de capacitat eòlica el 2017 i 8 GW el 2018.

En el cas de Siemens Gamesa, que s'ha enfonsat en borsa durant els últims mesos després de llançar dos advertiments sobre els seus beneficis, les seves accions van rebotar amb força un 6% dimarts passat precisament després d'anunciar un gran contracte als EUA per subministrar 1.310 aerogeneradors de diferents models en cinc projectes eòlics.

Els títols de Siemens Gamesa cauen un 4%, fins a 11,90 euros. Per anàlisi tècnica, fins que no superin les resistència de 12,85 euros, les seves accions no oferiran un punt d'entrada interessant, segons indica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

Noticias relacionadas

contador