• Ha nomenat nou director financer Miguel Ángel López en substitució d'Andre Hall
  • Andreas Nauen ha estat nomenat nou CEO del negoci Offshore (energia eòlica marina) en lloc de Michael Hannibal
ep presidenteiberdrola ignacio sanchez galan 20170331150202
EUROPA PRESS

Siemens Gamesa torna a caure amb força a la borsa (-4,5%, fins a 11,25 euros) després que s'hagi publicat que Iberdrola ha exigit canvis a l'alta direcció de la companyia, a la qual controla un 8% del capital, després dels dos retalls de previsions que ha hagut de realitzar la companyia durant els últims mesos (l'últim divendres passat).

  • 18,05€
  • 0,00%

Segons ha publicat Reuters, Iberdrola està cada vegada més preocupada sobre la forma en què Siemens (màxim accionista de la companyia, amb un 59% del capital) està gestionant el grup resultant entre Gamesa i Siemens Wind Power.

Almenys dues fonts han confirmat a l'agència de notícies que l'elèctrica presidida per Ignacio Sánchez Galán ha exigit canvis a l'alta direcció de Siemens Gamesa. "No és possible anunciar dues advertències de beneficis en menys de tres mesos sense conseqüències a l'alta direcció", han indicat a Reuters aquestes fonts.

NOU DIRECTOR FINANCER I DEL NEGOCI OFFSHORE

Després de la publicació d'aquesta notícia, Siemens Gamesa ha confirmat en un comunicat diversos canvis a la seva alta direcció. En primer lloc, Miguel Ángel López serà el nou director general financer de la companyia a partir del proper 1 de desembre. L'actual director financer, Andre Hall, "ha pres la decisió de buscar noves oportunitats", explica el comunicat.

A més, Andreas Nauen ha estat nomenat nou CEO del negoci Offshore (energia eòlica marina) i s'incorporarà a Siemens Gamesa el proper 1 de novembre. Michael Hannibal, CEO del negoci Offshore de Siemens Gamesa fins a la data, "ha pres la decisió de deixar la companyia".

D'altra banda, Siemens Gamesa ha nomenat Jürgen Bartl nou director d'Assessoria Jurídica i Secretari General. I després de 10 anys com a secretari general i secretari del Consell d'Administració de Siemens Gamesa, José Antonio Cortajarena "deixa la companyia per afrontar nous reptes i tancar un cicle en què ha aconseguit importants reptes professionals".

ANY NEGRE EN BORSA

La companyia es va desplomar un 6,3% a borsa aquest dilluns després de l'advertència de beneficis que va anunciar divendres passat, amb la borsa ja tancada. El grup preveu tancar l'any fiscal finalitzat el passat 30 de setembre amb un benefici operatiu subjacent de 790 milions. Prèviament, havia anticipat tancar l'exercici fiscal amb un benefici operatiu subjacent d'uns 900 milions d'euros. Aquesta actualització es produeix en el context de les avaluacions periòdiques del valor comptable de diversos actius en inventari, principalment als Estats Units i Sud-àfrica.

"Les dificultades a les quals s'enfronta Siemens Gamesa en alguns dels seus mercats ens fan preveure uns resultats febles tant el 2017 com el 2018, tant per una aturada temporal de la demanda com per les pressions a la baixa als preus de les turbines, i malgrat les bones condicions de demanda que presenta el sector d'energia eòlica a mitjà termini. Recordem que recentment hem publicat un informe de reinici de cobertura sobre el valor, amb un preu objectiu de 12,28 euros per acció i una recomanació de reduir", han assenyalat aquest dilluns els experts de Link Securities.

"Notícia negativa per a Gamesa, que esperem que tingui un impacte a la baixa en la cotització del valor, si bé a la nostra última fitxa sobre la companyia ja havíem advertit de la possibilitat que Siemens Gamesa realitzés un 'profit warning'", van assenyalar els analistes d'Ahorro Corporación. Afegeixen aquests experts que la companyia no ha esmentat cap tipus de guia de cara a l'exercici 2018, de manera que caldrà esperar la presentació de resultats del quart trimestre del 2017 (6 de novembre) o 'Capital Markets Day' de la companyia, el 15 de novembre.

Siemens Gamesa va afegir divendres passat que "continuen fent-se progressos significatius en el procés d'integració i en la consecució de la sinergies anunciades (d'aproximadament un mínim de 230 milions d'euros)". "En un escenari canviant, amb uns mercats eòlics cada vegada més exigents, la racionalitat estratègica de la fusió està encara més reforçada", va afegir la companyia.

Siemens Gamesa està tenint un any 'negre' en borsa. Les seves accions no paren de caure i ja ha explicat que bona part dels seus problemes provenen de l'Índia. "Durant la propera presentació de resultats del 6 de novembre pensem que l'atenció estarà en les novetats en relació a l'Índia, les mesures d'eficiència, generació de caixa, i girarà també cap a altres aspectes, com l'evolució de la cartera, en què esperem una millora respecte al trimestre anterior, així com l'evolució de la integració de les dues companyies. En qualsevol cas, l'esdeveniment clau serà el proper 15 de novembre quan presentarà el Pla Estratègic, que hauria d'augmentar la visibilitat sobre la companyia, sobre la base de la qual revisarem les nostres estimacions i recomanació", van apuntar des de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador