• Les vendes han caigut un 17,6% fins als 2.329 milions d'euros
  • El descens a les vendes s'ha vist llastrat per la suspensió temporal del mercat indi
presidenta gamesa
Bolsamanía

Siemens Gamesa ha publicat aquest dilluns els seus resultats empresarials. La companyia ha anunciat que llançarà un pla de reestructuració de fins a 6.000 persones al novembre per establir una estructura àgil i simplificada. Aquests acomiadaments representen el 23% de la plantilla actual, que és de 26.000 persones. No obstant això, matisa que és un nombre d'acomiadaments que es farà en tres anys i que inclou els 700 ja anunciats.

  • 18,05€
  • 0,00%

Les negociacions amb els representants sindicals començaran immediatament, d'acord amb les regles i regulacions vigents en cada mercat. La companyia informarà dels acords assolits al moment oportú, un cop finalitzades les negociacions.

Aquest pla, que es durà a terme durant els propers mesos, suposa un pas necessari per enfortir el grup i consolidar el seu lideratge al mercat. L'objectiu de sinergies de 230 milions d'euros, prèviament anunciat, es confirma com a mínim i la companyia espera aconseguir-ho durant el tercer any, 12 mesos abans del previst.

Pel que fa als números, Siemens Gamesa ha perdut 147 milions d'euros durant el tercer trimestre de l'any. A més, les vendes també s'han reduït fins a 2.329 milions d'euros, és a dir, una caiguda del 17,6%. Així mateix, Siemens Gamesa ha anunciat unes pèrdues de 135 milions d'euros durant el seu primer semestre com a entitat fusionada (d'abril a setembre) a causa de la caiguda de les vendes i l'ajust de valoració d'inventaris.

L'objectiu de sinergies de 230 milions d'euros, prèviament anunciat, es confirma com a mínim i la companyia espera aconseguir-ho durant el tercer any

Les vendes del fabricant d'aerogeneradors, fruit de la fusió entre l'espanyola Gamesa i la filial eòlica del grup alemany Siemens, Siemens Wind, van ser de 5.022.000, un 12,3% inferiors a les del mateix període de l'any passat.

El grup va indicar que aquests resultats es van veure afectats per les condicions específiques del mercat 'onshore', incloent-hi la suspensió temporal del mercat indi, així com per l'ajust dels inventaris. Excloent-ne aquest impacte, els ingressos caurien un 2%.

Per la seva banda, el benefici net recurrent del grup durant el període d'abril a setembre va arribar als 118 milions d'euros. Excloent-ne l'impacte de l'ajust de l'inventari, el benefici net recurrent s'eleva a 206 milions d'euros.

Aquest dilluns, Siemens Gamesa ha tancat amb una pujada del 0,2%, tot i que durant la jornada ha estat liderant les caigudes.

A l'octubre, la companyia va anunciar una reducció en la previsió de beneficis. Així, Siemens Gamesa va anunciar que havia revisat a la baixa aquesta previsió per la pressió dels preus. Siemens Gamesa té un any 'negre' en borsa. La companyia no para de caure i ja ha explicat que bona part dels seus problemes provenen de l'Índia. De fet, és el valor que acumula la major caiguda des del començament de l’any, el 27%.

Posteriorment, el 20 d'octubre, l'empresa retardava la celebració del seu 'dia de l'inversor', que estava previst pel 15 de novembre i que era una cita molt esperada pel mercat. Així mateix, comunicava canvis en el seu equip directiu, amb el relleu del seu director financer, lloc que ara ocupa Miguel Ángel López. Els experts valoraven llavors l'encadenament d'anuncis negatius per part de la companyia.

Al comunicat que han enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Siemens Gamesa apunta que la recuperació plena del mercat indi es preveu per a 2019, mentre que la integració d’Adwen a les altres activitats offshore millorarà el rendiment futur.

Un altre dels problemes als quals s'enfronta la companyia dirigida per Markus Tacke és la reforma fiscal dels EUA promoguda per Donald Trump, ja que els incentius a les renovables podrien estar en risc.

LES PREVISIONS PER L'ANY QUE VE

Les previsions de la companyia per 2018 reflecteixen els nous nivells de preus en onshore, volatilitat del mercat i l'impacte de les sinergies des del segon semestre del 2018. A més, el 58% dels volums onshore i 100% de cobertura en volums offshore a 20 setembre 2017.

Les previsions de 2018 inclouen una deflació de doble dígit als preus en onshore en línia amb les tendències de mercat i l'entrada de comandes en línia amb les tendències de mercat i l'entrada de comandes durant el quart trimestre.

A més, l'objectiu de les sinergies de l'1,5% dels ingressos per a l'exercici 2018 està inclòs a les previsions dels marges. Així mateix, l'impacte estimat de l'amortització del valor raonable de l'immobilitzat immaterial procedent del PPA de 321 milions d'euros per a l'exercici 2018.

Noticias relacionadas

contador