nueva imagen santander
SANTANDER

La presidenta de Banco Santander, Ana Botín, ha presentat aquest divendres en la junta d'accionistes la nova imatge de marca de l'entitat. El banc ha dit que aquesta imatge és "més moderna i adequada als canals digitals i el mòbil, per adaptar-se al nou entorn, transmetre millor la nova cultura corporativa i reforçar l'estratègia de convertir-se en una plataforma digital i oberta de serveis financers, amb l'objectiu d'aconseguir la xifra de 30 milions de clients digitals en 2018".

  • 4,54€
  • 2,86%

El banc ha precisat que manté l'essència de la marca i els seus principals actius, com el nom, la flama i el vermell corporatiu, però ha afegit que l'evoluciona substancialment amb "una tipografia única, pròpia i més estilitzada". El fons vermell s'elimina, s'utilitza un nou to de vermell més brillant i més adaptat a l'entorn digital i s'augmenta l'ús del color blanc per aportar major transparència, senzillesa i visibilitat.

La renovació de la marca, realitzada de la mà de Interbrand, la consultora internacional líder en disseny de marques, es produeix després d'una anàlisi en profunditat de les opinions sorgides en enquestes als empleats i els clients en tots els països del grup, precisa Banco Santander. La conclusió d'aquest procés d'escolta va ser que la marca havia de mantenir el seu llegat i essència, però necessitava refrescar-se. El banc aposta, per tant, “per una evolució, no per una revolució”, de manera que la nova imatge ofereixi “una millor versió de nosaltres mateixos”. Així, la nova imatge conserva els símbols que transmeten fortalesa, solidesa i confiança, però els presenta en una versió més moderna i adaptada als nous temps.

Aquesta actualització permet la convivència durant un temps de la marca actual i de l'antiga, de manera que el canvi serà progressiu i s'iniciarà en l'àmbit digital (webs, aplicacions mòbils, xarxes socials i caixers), comunicació i publicitat, ha indicat l'entitat càntabra. Després s'anirà estenent a altres suports en les sucursals, material d'oficina i altres actius físics, al ritme que marqui cada país.

La flama, que evoca el descobriment del foc com a símbol de progrés i representa passió i proximitat, està present en el logotip del banc des de 1986 i va ser concebuda per a un entorn analògic, per ser exposada en sucursals i en paper. Ara s'ajusta la flama i la tipografia per millorar la seva visibilitat en internet, transmetre millor la transformació digital del banc i competir amb les grans marques digitals globals.

La presidenta del grup, Ana Botín, subratlla: “La marca Santander és una de les grans fortaleses del nostre banc, reconeguda internacionalment per la confiança i la credibilitat que transmet. Hem de canviar i innovar. La marca ha d'evolucionar per acompanyar la nostra transformació, fer-la més visible i transmetre millor la nostra cultura”. I afegeix: “Per primera vegada en la història del grup, unificarem la nostra marca en tots els mercats. Aquesta nova marca connecta millor amb les noves generacions, és més moderna, i millora un 20% la visibilitat en format digital”.

contador