• Popular va incorporar aquestes clàusules al seu sistema de retribucions en el marc de l'adaptació de Basilea III a l'ordenament jurídic de la Unió Europea (UE)
ep emilio saracho 20170512132902
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Banc Santander ha reclamat als expresidents de Popular, Ángel Ron i Emilio Saracho, i als exconsellers delegats de l'entitat, Francisco Gómez, Pedro Larena i Ignacio Sánchez Asiaín, el cobrament de 25 milions d'euros en concepte de retribucions variables, incloent-hi prejubilacions.

  • 4,75€
  • -0,64%

Segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes al procés, i com avancen el diari 'El País' i 'El Confidencial' aquest divendres, el banc que presideix Ana Botín ha presentat demandes civils contra Ron i Gómez, així com contra Mapfre -l’asseguradora que abona la prejubilació a l'expresident de Popular- reclamant la devolució de quantitats abonades durant exercicis anteriors en concepte de retribució variable.

Santander s'acull, entre d'altres, a la clàusula de recuperació o 'clawback' prevista en la política de remuneracions de Popular aprovada el 2015. Aquesta disposició estableix que el banc pot exigir als beneficiaris la devolució de la retribució variable anual durant els tres anys següents a la seva liquidació i el seu abonament abonament si es posa de manifest que s'ha percebut d'acord amb informació la falsedat o inexactitud greu quedi demostrada a posteriori, de forma manifesta.

També és exigible aquesta remuneració variable si afloren riscos assumits durant el període considerat o altres circumstàncies no previstes ni assumides pel banc, que tinguin un efecte negatiu material sobre els comptes de resultats dels qualsevol dels anys de període de 'clawback'.

Popular va incorporar aquestes clàusules al seu sistema de retribucions en el marc de l'adaptació de Basilea III a l'ordenament jurídic de la Unió Europea (UE) abans que fossin d'obligat compliment.

Acollint-se a aquesta normativa, Santander sol·licita als exdirectius de Popular uns 25 milions d'euros en retribució variable. En el cas de Ron i Gómez, els reclama quantitats ja percebudes.

Noticias relacionadas

contador