• La guerra de l'acer entre els Estats Units i la Xina està motivant aquesta revaloració
  • La companyia publica resultats el proper dimecres
acerinox

Acerinox se situa aquest dimecres entre els pocs valors de l'IBEX que estan cotitzant en positiu. La companyia no ha pogut continuar amb les pujades que va registrar durant els primers dos dies la setmana i i avui ha tancat amb lleugeres caigudes (-0,12%. 12,035 euros). Aquestes alces s'han vist motivades per la particular 'guerra de l'acer' entre la Xina i els Estats Units. El grup siderúrgic compta amb una gran presència als Estats Units, i el mercat descompta que les restriccions als productes xinesos que té previst imposar l'Administració Trump beneficiarà el seu negoci.

  • 9,96€
  • -0,30%

"Esperem un bon primer semestre del 2018 (per a Acerinox) per la fortalesa de la demanda i la pujada del níquel, al qual es podrien unir les mesures proteccionistes de Trump, que neutralitzarien l'impacte de l'aliança d'empreses Tsingshan-Alleghenny als EUA, aliança que suposa el principal risc per a Acerinox", assenyalen els experts de Banc Sabadell al seu informe diari.

Acerinox presenta els seus resultats de 2017 el proper 28 d'aquest mes. Des de Sabadell no esperen sorpreses en els comptes, alhora que estimen una "forta recuperació" durant el quart trimestre respecte al tercer trimestre, en línia amb l’orientació de la pròpia Acerinox.

Malgrat aquestes previsions, des de Sabadell adverteixen que el preu base mitjà més baix als Estats Units el 2017 i un dòlar més feble (aproximadament el 60% de l'EBITDA d'Acerinox ve dels Estats Units) fa que revisin la seva estimació d'EBITDA per al 2017 un 6% a la baixa. "Això es compensa en valoració per la rebaixa fiscal dels Estats Units, que redueix la taxa fiscal del grup en més d'un 7%", expliquen aquests experts.

Des de Sabadell tenen un consell de 'comprar' sobre Acerinox i li atorguen un preu objectiu de 13,9 euros, xifra que implica donar-li un potencial del 15% des dels preus actuals de cotització.

Noticias relacionadas

contador