• Lauda assegura que està "encantat" que l'operació es dugui a terme
ep niki lauda

Ryanair Holdings Plc. ha anunciat avui un acord vinculant amb Niki Lauda, ​​expilot de Fórmula 1 i campió del món el 1975, 1977 i 1984, per donar suport al pla de desenvolupament i creixement de LaudaMotion GmbH, aerolínia austríaca amb base a Viena.

  • 17,98£
  • 1,35%

LaudaMotion és un operador austríac, propietat de Niki Lauda, ​​que ha adquirit recentment una gran part dels actius de Niki Airline, incloent-hi els seus avions A320. Properament, l'aerolínia començarà a operar vols regulars i serveis xàrter des d'Alemanya, Àustria i Suïssa cap a destinacions mediterrànies d'oci.

Ryanair adquirirà un 75% de l'aerolínia, pendent de l'aprovació de les autoritats de la competència de la UE

Amb aquest acord, Ryanair adquirirà una participació inicial del 24,9% de LaudaMotion. Aquest percentatge augmentarà, al més aviat possible, a un 75%, subjecte a l'aprovació de Competència de la Unió Europea. Niki Lauda presidirà el Consell de l'aerolínia i supervisarà la implementació de la seva estratègia per desenvolupar, de forma reeixida, l'aerolínia de baix cost austríaca.

Ryanair proporcionarà suport financer i de gestió a Laudamotion. A més, li arrendarà sis avions per a la temporada d'estiu de 2018, permetent així que LaudaMotion completi un extens programa amb 21 aeronaus.

El cost de la inversió per adquirir el 75% de LaudaMotion (en cas de ser aprovada per la Unió Europea), suposarà el desemborsament d'una quantitat inferior a 50 milions d'euros. No obstant això, Ryanair aportarà 50 milions d'euros addicionals per a l'arrencada del primer any i els costos d'operacions.

Tant Lauda com Ryanair treballaran de la mà de l'actual equip de gestió de LaudaMotion i esperen que l'aerolínia sigui rendible després de tres anys d'operacions, sempre que es compleixi amb èxit el seu pla per incrementar la flota de l'aerolínia fins a 30 avions Airbus.

Aquest acord aportarà seguretat i oportunitats laborals, així com un increment en el nombre de llocs de treball en totes les activitats relacionades amb LaudaMotion, com a tripulació de cabina, de terra, administració i manteniment. A més, permetrà que els consumidors es beneficiïn d'una forta competència, que permetrà accedir a un rang més ampli d'opcions i tarifes més baixes.

Niki Lauda, ​​president de LaudaMotion, ha declarat: "Sempre he estat partidari que hi hagi més competència i m'he oposat als monopolis. Per tant, estic encantat que, en col·laboració amb Ryanair, LaudaMotion pugui establir-se com un fort competidor i créixer de forma ràpida i sostenible. Neix un nou jugador al mercat de l'aviació, i espero poder oferir als nostres clients una extensa cartera de rutes amb preus competitius".

S'ENLAIRARÀ EL 25 DE MARÇ

L'aerolínia LaudaMotion, l'antiga Niki amb seu a Viena que era part d'Air Berlin va ser adquirida pel seu fundador després de la fallida de l'alemanya i reprendrà les seves operacions el pròxim el 25 de març amb sis avions.

La companyia de baix cost líder a Europa assenyala que aquest acord donarà suport al pla de desenvolupament de Lauda i fer créixer l'aerolínia austríaca LaudaMotion, que en breu començarà a operar serveis regulars i xàrter des d'Alemanya, Àustria i Suïssa, principalment cap a la Mediterrània ja destinacions d'oci.

L'objectiu és que la nova LaudaMotion compti amb una flota de fins a 21 avions i s'elevi a 30 avions Airbus si el pla de desenvolupament resulta reeixit. LaudaMotion donarà suport a una flota d'avions d'Airbus, una cosa que Ryanair, amb flota íntegra de Boeing, esperava desenvolupar en alguns anys.

Tant Lauda com Ryanair treballaran amb l'equip d'administració existent de LaudaMotion i esperen que l'aerolínia sigui rendible al tercer any d'operacions.

Noticias relacionadas

contador