ep avionesryanair 20171120122702
RYANAIR

Ryanair ha instat avui la Comissió Europea i els governs europeus que prenguin mesures urgents per frenar l'alarmant deteriorament dels serveis de control aeri al Vell Continent al llarg de maig i juny i evitar el bloqueig total d'aquests serveis durant l'estiu.

  • 17,76£
  • -3,00%

En referència a això, Michael O'Leary, conseller delegat de Ryanair, ha comentat: "Una vegada més, les vagues de controladors aeris que tindran lloc a França aquest dissabte i diumenge causaran la cancel·lació de centenars de vols i perjudicaran els plans de vacances de milers de passatgers".

"Tot és inacceptable i instem els governs a emprendre accions decidides"

"Tot això és inacceptable i instem als governs d'Alemanya i del Regne Unit, així com a la Comissió Europea, perquè emprenguin accions decidides de manera urgent per assegurar que els serveis de control aeri compten amb suficient personal i que les vagues nacionals -com les que se succeeixen repetidament a França- no afectin els avions que sobrevolen el seu espai aeri", afirma l'alt càrrec de la irlandesa.

L'aerolínia denúncia que al mes de maig, més de 117.000 vols van patir retards, el 61% (més de 71.000 vols) a causa de la manca de personal i les vagues en els serveis de control aeri. A més, més de 56.000 vols van patir retards de més de 15 minuts, xifra que quadruplica els 14.000 vols que van patir retards d'aquesta magnitud al maig de 2017.

Per la seva banda, Willie Walsh, conseller delegat d'IAG, ha declarat: "El que més ha impactat han estat les vagues de controladors aeris i la gestió d'aquest servei, que és un desastre. Està destruint el trànsit a tot Europa. Pensàvem que la situació milloraria el 2018, però està empitjorant".

Noticias relacionadas

contador