• El SEPLA indica que són partidaris d'aquesta pujada i que estan oberts a negociar
ep michael oleary
EUROPA PRESS

Michael O'Leary, conseller delegat de Ryanair, ha estat aquest dimarts a Espanya. Una visita que ha aprofitat per acusar el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) de "retardar la millora salarial dels pilots de la companyia a Espanya". Un augment que seria del 20% i que la companyia irlandesa estima que tindria un impacte de 100 milions d'euros en els seus comptes.

O'Leary ha indicat que el sindicat no ha respost a les cartes que ha enviat la seva companyia el 17 i 24 de gener. "Demano que SEPLA respongui a les cartes que els hem enviat i que permeti votar aquesta setmana als pilots. Si hi ha un acord sobre salaris al voltant del 15 de febrer, la pujada de sou es veurà ja reflectida en la nòmina dels pilots d'aquest mes", afirmava el president de la companyia irlandesa.

Ryanair reclama en primer lloc que els pilots puguin votar aquesta millora del salari i després continuaran la negociació amb el SEPLA. Un procés que ja s'ha produït al Regne Unit. "En aquest país, el 80% dels pilots van aprovar l'oferta de pujada de sou i després el sindicat de pilots nacional, el BALPA la va reconèixer", assegura O'Leary.

SEPLA acusa Ryanair per dos fronts. En primer lloc, el sindicat de pilots ha anunciat accions judicials contra la companyia perquè els pilots a Espanya estan supeditats a la legislació irlandesa i perquè considera que els pilots contractors són una figura "il·legal" de "falsos autònoms". Finalment, exigeix ​​el reconeixement, com a interlocutor, dels pilots igual que ha fet Ryanair ja amb altres sindicats de pilots europeus.

Unes mesures legals que Michael O'Leary preveu que s'allargaran en el temps i que assegura que "fracassaran". La companyia de baix cost no reconeixia fins al moment els sindicats, però va decidir canviar la seva política per evitar les vagues convocades. Ara, el president de Ryanair insisteix "no volem que aquestes negociacions amb SEPLA retardin la votació de la pujada de salari", ha dit aquest matí durant la seva visita a Madrid.

Des de SEPLA no comparteixen aquesta opinió. Fonts del sindicat afirmen a 'Bolsamanía' que són partidaris d'aquest augment salarial. "D'aquesta manera ho vam fer saber a Ryanair durant la reunió mantinguda amb l'empresa el 15 de gener, però reclamem que tragués de les clàusules d'aquesta pujada salarial: la submissió a la legislació irlandesa, la retirada de la figura d'ERC (representant que designant l'empresa per representar els empleats) i també demanem un cens dels pilots a Espanya. Tres requisits que no s'han complert", apunta el SEPLA. Així mateix, el sindicat mostra la seva total predisposició per arribar a un acord amb la companyia per poder tenir una col·laboració sindical similar a la de la resta del sector.

29 NOVES CONNEXIONS A ESPANYA

La visita de Michael O'Leary a Madrid es deu a la presentació del seu calendari d'hivern 2018 per a Espanya. Ryanair inclourà 29 noves connexions i l'increment de freqüències en 35 de les rutes on opera, amb el que preveu transportar més de 41,5 milions de passatgers, un 9% més, i superar els 130 milions de viatgers al seu exercici fiscal, a costa de baixar un 30% els preus per mantenir la demanda per la inestabilitat a Catalunya.

Entre les 29 noves connexions figura una ruta a Barcelona-Malta, de quatre freqüències setmanals, a més de 13 enllaços des de Sevilla, 6 des de València, tres des de Palma, tres des d’Alacant i tres noves rutes des de Tenerife Sud, Gran Canària i Santander.

La companyia de baix cost irlandesa, que ja preveia un descens des del 9% al 4% en el seu creixement de passatgers per al tancament de l'exercici (març de 2018), des dels 131 milions de viatgers estimats per a l'any natural va tancar 2017 amb 129 milions de passatgers, una alça del 10,2% però un creixement menor de l'esperat.

"Esperem un important i reeixit creixement del negoci a Espanya", ha assegurat avui el conseller delegat de la companyia, Michael O'Leary, durant una presentació a Madrid durant la qual va dir que Espanya és un mercat "molt important" per a la seva companyia, ja que suposa el 27% dels seus vols. Per celebrar la seva nova programació, ha llançat una oferta de seients des de 19,90 euros per viatjar entre març i maig.

Noticias relacionadas

contador