• El resultat brut (Ebitda) millora un 78,6% fins als 1.666 milions d'euros
  • El consens d'analistes esperava un resultat encara major, d'1.143 milions en el primer semestre
Antonio_Brufau

Repsol s'uneix aquest dijous a l'allau de resultats amb unes xifres molt millorades respecte a l'any anterior, encara que no tant com esperava el mercat. La petroliera ha reportat un benefici net d'1.056 milions d'euros en el primer semestre, la qual cosa suposa un augment del 65% respecte al mateix període de l'any anterior. Les accions es disparen un 2%.

  • 15,01€
  • -0,03%

No obstant això, el mercat esperava fins i tot més. El consens d'analistes seguits per FactSet projectava un resultat net de 1.143 milions d'euros. No obstant això, la millorança és important, gràcies en gran part a la comparativa interanual dels preus del petroli i del gas, que ha permès a la companyia presidida per Antonio Brufau una major capacitat d'obtenir ingressos. En el cas del barril tipus Brent, el preu mig del primer semestre és de 51,7 dòlars, mentre que en la primera meitat de l'exercici anterior va ser de 39,8 dòlars. Mentre que el henry hub, referència de preus per al gas natural, va créixer un 60,7%.

El resultat brut (Ebitda) va augmentar en el període un 78,6% fins als 1.666 milions d'euros. Mentre que l'empresa va aprimar les seves inversions netes en un 13,1% fins a deixar-les en els 1.174 milions d'euros. Així mateix, el deute net descendeix un 36,1% fins als 11.709 milions d'euros. Les variables anteriors disminueixen la ràtio d'endeutament en un 51,8% fins a les 1,17 vegades el Ebitda.

MENYS PRODUCCIÓ PERÒ MÉS INGRESSOS

La branca d'upstream (exploració i perforació) va multiplicar per més de cinc vegades el seu benefici, fins als 339 milions d'euros, després dels descobriments per al negoci d'hidrocarburs a Estats Units i a Trinidad i Tobago. Per contra, el segment de downstream (refinament), va reduir la seva aportació en un 0,5% fins als 929 milions d'euros.

La millora dels resultats es produeix malgrat que la producció mitjana del semestre es va reduir des dels 705.500 barrils equivalents de petroli diaris de l'any anterior fins als 684.900 barrils en mitjana de la primera meitat de 2017. Encara que aquestes xifres estan "en línia amb l'objectiu marcat per l'empresa". En aquest sentit, va augmentar la producció a Perú, va reiniciar la seva activitat a Líbia i va engegar el jaciment Llepassa i nous pous en Sapinhoá, aquests dos últims a Brasil.

Així mateix, l'empresa destaca que l'indicador de marge de refinament a Espanya es va situar en 6,6 dòlars per barril, la qual cosa suposa un augment del 3% per sobre dels 6,4 dòlars per barril registrats en el primer semestre de l'any anterior. A més, el fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) recorda que "Repsol es va convertir en la primera empresa del món del seu sector a emetre un bo verd certificat, per finançar més de 300 iniciatives de reducció d'emissions de CO2".

Noticias relacionadas

contador