• La notícia es suma a l'acusació que va llançar la EPA sobre Fiat aquest dijous a Estats Units
  • Els fabricants d'automòbils, sotmesos a un fort escrutini des de l'escàndol de VW
ep logotipo renault

Les accions de Renault cauen una mica més d'un 2% en el Cac 40 de París, després de pujar un 2% en l'inici de la sessió, després que les autoritats franceses hagin obert una recerca sobre les emissions dels seus automòbils.

  • 48,82€
  • 2,43%

Aquest dijous, les accions de Fiat es van desplomar un 16% després d'acusar la EPA dels Estats Units al fabricador italoamericà de falsejar les emissions en 104.000 dels seus automòbils. Malgrat que el conseller delegat del grup, Sergio Marchionne, va negar les acusacions, Fiat va patir la major caiguda en borsa de la seva història.

En el cas de Renault, segons informa Reuters, el fiscal de París ha llançat una recerca judicial sobre un possible frau en les emissions contaminants, en relació a una recerca estatal sobre la signatura francesa. Es tracta d'un nou problema per als fabricants europeus d'automòbils, que es veuen sotmesos a un fort escrutini per part dels reguladors des de l'escàndol de les emissions que va afectar Volkswagen.

El conjunt del sector automobilístic es troba sota sospita per les pràctiques realitzades durant els últims anys amb els motors dièsel

Por el momento, la noticia ha provocado pérdidas del 3% en las acciones de Renault, pero no un desplome como el sufrido por Fiat este jueves. Las acciones del grupo italoamericano subían un 6% antes de la noticia sobre la empresa francesa, pero ahora han limitado su avance al 3%.

Segons el diari econòmic francès Els Echos, tres jutges d'instrucció hauran de determinar si existeix engany per part de Renault, en els dispositius utilitzats pel fabricant francès per controlar les emissions dels seus automòbils dièsel. El fiscal ha ordenat l'obertura de la recerca en considerar que pot haver-hi un engany que afecta la salut de les persones.

Fa exactament un any, Renault va sofrir una gran caiguda en borsa del 10%, després de publicar-se que investigadors francesos havien confiscat ordinadors del grup, en relació amb un possible frau en les emissions de gasos. Encara que les autoritats van evitar comparar aquestes perquisicions amb el frau de VW, la veritat és que tot el sector es troba sota sospita per les seves pràctiques amb els motors dièsel.

El fet que la fiscalia de París hagi decidit seguir endavant amb la recerca suposa un nou problema per Renault, perquè significa que les troballes oposades són preocupants i poden ser constitutius de delicte. Si finalment es demostra que el grup ha falsejat les emissions dels seus automòbils, pot suposar un dur cop a la reputació de la marca no només a França, sinó en l'àmbit mundial.

Noticias relacionadas

contador