• L'agència de qualificació de risc indica que la companyia "seguirà sent cautelosa" en les seves inversions i en el seu pagament de dividends, d'acord amb les condicions de mercat
ep antonio brufaujosu jon imazla juntaaccionistasrepsol 20170508195803
EUROPA PRESS

L'agència de qualificació de risc Standard & Poors (S&P) ha elevat la qualificació creditícia de Repsol un esglaó, passant així de 'BBB-' a 'BBB', amb perspectiva 'estable'. S&P mantenia aquesta qualificació de BBB-, a un nivell del 'bo escombraries', des de 2012 i és la primera millora que rep de qualsevol agència des de 2014. Després de conèixer aquesta notícia, les accions de la companyia pugen un 1,8% i cotitzen en 15,26 euros.

  • 15,13€
  • 0,53%

A través d'un comunicat, Standard & Poors indica que Repsol ha reduït "contínuament" el seu deute net durant els últims 18 mesos, cosa que combinat amb la seva fortalesa de generació de flux d'efectiu li permet comptar amb unes mètriques creditícies d'acord amb una qualificació de 'BBB'. L'agència de qualificació valora així l'esforç de desinversions realitzat per la companyia, que l'ha portat a reduir el seu deute financer net el tancament del passat mes de setembre per sota dels 7.000 milions d'euros, així com el seu model de negoci integrat.

"Hem observat un sòlid acompliment operacional continu, especialment derivat del segment downstream (el subministrament i trading de crus, la refinació de petroli i la comercialització de productes petrolífers), i esperem que això continuï el 2018", indiquen l'agència al seu comunicat. Standard & Poors assenyala que la perspectiva 'estable' de la qualificació reflecteix la seva opinió que la companyia seguirà sent cautelosa a les seves inversions i en el seu pagament de dividends, d'acord amb les condicions de mercat.

Des del seu punt de vista, la situació de Repsol "es veu reforçat per la revisió sobre el preu del petroli Brent que proporcionen un suport addicional", indica S&P. El passat mes de juliol, l'agència ja havia millorat la perspectiva sobre la petroliera espanyola d’'estable' a 'positiva', obrint així la porta a una pujada de la seva nota. "Amb base en les condicions actuals del mercat i una política financera favorable, estimem que els fluxos de fons operatius de deute de Repsol estaran per sobre del 40% de mitjana durant els propers dos anys, i considerem que aquest nivell és d'acord amb un perfil de risc financer significatiu, i avança cap a una avaluació intermèdia", indica Standard & Poors.

Standard & Poors indica que "un repunt en els preus del petroli augmentaria la gana de la companyia cap a una major inversió de capital (capex) i pagament de dividends, cosa que podria portar-nos a requerir mètriques creditícies més forts per l'actual qualificació 'BBB' ja que el risc de volatilitat augmentaria en aquest escenari", indiquen. No obstant això, en aquesta etapa, l'agència qualificadora no anticipa un rebot en els preus del petroli per sobre de 55 dòlars per barril durant els propers anys.

Noticias relacionadas

contador