rbs-supprimera-792-emplois-et-fermera-162-agences

RBS (Royal Bank of Scotland) s'ha disparat aquest dijous un 3,8% i es desmarca com un dels millors valors de l'FTSE britànic. L'entitat financera reacciona així al mercat després d'anunciar el pagament d'una multa de 4.900 milions de dòlars (4.129 milions d'euros) per una investigació als EUA. D'aquesta manera, el banc pretén posar fi a les demandes per emetre valors recolzats en hipoteques d'alt risc.

  • 2,66£
  • 1,23%

RBS ha anunciat el principi d'un acord amb el Departament de Justícia dels EUA, en relació a una sèrie de causes obertes per l'emissió i subscripció de valors recolzats per hipoteques residencials al país nord-americà entre els anys 2005 i 2007.

L'impacte d'aquesta multa en la ràtio de capital bàsic CET1 de RBS suposarà una reducció d'uns 50 punts bàsics

L'entitat escocesa ha matisat al seu comunicat que per cobrir el pagament de la multa, cobrirà 3.460 milions de dòlars amb les provisions existents i els restants 1.440 milions de dòlars, amb un càrrec sobre els comptes del segon trimestre de l'any.

L'impacte d'aquesta multa en la ràtio de capital bàsic CET1 de RBS suposarà una reducció d'uns 50 punts bàsics en relació a la dada corresponent al final del primer trimestre de 2018.

"Aquest anunci és una fita per al banc", ha afirmat Ross McEwan, conseller delegat de RBS, abans de reconèixer que el banc assumirà "el preu a pagar per les ambicions globals perseguides abans de la crisi". A més, McEwan subratlla que així clarifiquen el panorama inversor del banc, el 71% del qual encara és controlat pel Govern del Regne Unit després del seu rescat.

RBS va registrar un benefici de 792 milions de lliures esterlines (910 milions d'euros) durant els tres primers mesos de l'any, un 67,2% més. Per la seva banda, els ingressos que es va apuntar el banc escocès van ser de 3.302 milions de lliures (3.796 milions d'euros), un creixement interanual del 2,8%.

Els analistes de CMC Markets assenyalen que al mercat recorre aquest dijous "una sensació d'alleujament", davant la perspectiva que "un obstacle significatiu del banc ha estat finalment aclarit" a l'horitzó de l'entitat financera. Així mateix, recorden que tot i la pujada en borsa, "el preu de les accions encara es manté per sota dels màxims d'aquest any".

Noticias relacionadas

contador