• La proposta se sotmetrà a votació durant la junta d'accionistes convocada per al pròxim 15 de novembre
ep unalas promocionesquabitmalaga
QUABIT

El Consell d'Administració de Quabit Immobiliària ha acordat convocar Junta General Extraordinària d'Accionistes per al proper 15 de novembre, i ha anunciat que en aquesta cita sotmetrà a votació una ampliació de capital per un import total de fins a 70 milions d'euros amb dret de subscripció preferent.

  • 0,40€
  • -1,48%
La subscripció íntegra d’ambdós augments de capital suposarà una entrada patrimonial d'aproximadament 105 milions d'euros i l'enfortiment dels fons propis de Quabit

També proposarà una ampliació de capital no dinerària amb l'objectiu d'augmentar la seva cartera de sòl finalista. La intenció de la companyia és efectuar el pagament en accions del percentatge acordat per terra adquirits al setembre a Màlaga, la Costa del Sol, Balears i el Corredor del Henares. Segons ha explicat la companyia en nota de premsa, la subscripció íntegra dels dos augments de capital suposarà una entrada patrimonial d'aproximadament 105 milions d'euros i l'enfortiment dels fons propis de Quabit.

Sobre l'ampliació de capital no dinerària, la immobiliària explica que en el marc de la fase d'expansió i de creixement en la qual està immersa, i en relació directa amb el compliment dels seus objectius d'inversió, ha decidit fer aquesta proposta als seus accionistes "per efectuar el pagament en accions del percentatge acordat pels últims sòls residencials adquirits".

Tal com ha explicat Quabit, la compra d'aquests sòls "es finançarà principalment amb la línia de crèdit de 40 milions d'euros d’Avenue Capital Group anunciada fa dues setmanes, i amb el lliurament de noves accions de Quabit emeses a valor de 2 euros per acció, cosa que suposarà un augment del capital social del 27%". En aquest sentit, la companyia augmentarà capital mitjançant aportacions no dineràries en un import total (nominal més prima d'emissió) de 41,8 milions d'euros, mitjançant l'emissió de fins a 20,9 milions aproximadament de noves accions.

Així, la companyia que presideix Félix Abánades avança en el seu objectiu de convertir-se en un dels referents del negoci promotor a Espanya i en el compliment del seu Pla Estratègic de Negoci, desenvolupant noves promocions i adquirint nous sòls residencials de qualitat que, just amb els actius propis en cartera, sumen gairebé un milió de metres quadrats per desenvolupar 4.700 habitatges, superant així el seu objectiu de promoció fins a 2021 fixat en 4.090.

A més de l'increment substancial de la cartera de sòl, a causa del volum dels actius aportats i en virtut dels acords subscrits amb els seus propietaris, l'ampliació de capital no dinerària suposarà l'entrada d'accionistes significatius amb participacions de més del 3% i vocació clara de permanència a mitjà o llarg termini i configurarà així un grup inversor amb interessos i confiança en el pla de creixement de Quabit.

EVITAR DILUCIÓ DELS SEUS ACCIONISTES

Pel que fa a l'ampliació de capital de fins a 70 milions d'euros, la immobiliària afirma que es realitzarà "per prevenir o evitar l'impacte dilutiu que les ampliacions de capital no dineràries puguin tenir en els accionistes", donada l'exclusió del dret de subscripció preferent en aquestes operacions. Aquesta ampliació es farà amb càrrec a aportacions dineràries, mitjançant l'emissió i posada en circulació de fins a 35 milions de noves accions ordinàries també per import màxim de 2 euros, i reconeixerà el dret de subscripció preferent per a tots els accionistes.

Amb això, els accionistes actuals podran recuperar totalment o parcialment el seu percentatge de participació en Quabit, diu la nota, en la qual s'explica que aquesta ampliació de capital té com a finalitat la captació de fons per continuar o iniciar nous projectes, ja sigui mitjançant noves inversions o mitjançant la liberalització de deute associat a determinats actius propis a punt per promoure.

Noticias relacionadas

contador