• L'entitat financera convocarà aquesta setmana Junta General d'Accionistas per febrerr
  • Emilio Saracho (ex JPMorgan) prepara el seu aterratge al banc per sanejar-lo i treure'l de la seva crisi
Banco Popular 630px

És el nucli del problema. El maó que envoltava el balanç de Banco Popular ha acabat per pesar tant en la seva solvència i rendibilitat que a punt ha estat de cobrar-se la seva pròpia supervivència. L'entitat financera que dirigeix Pedro Larena (conseller delegat des de l'estiu passat) i presideix en funcions, Ángel Ron, ha fet un pas cap a la creació del seu propi 'banc dolent' privat (unitat de gestió d'actius immobiliaris) amb l'obertura massiva d'oficines especialitzades per tota Espanya.

  • 0,32€
  • 0,00%

"Com a part de la reestructuració duta a terme pel banc, mitjançant la separació de l'activitat principal de la immobiliària i amb l'objectiu que una part de l'organització estigui centrada en la generació del negoci rendible i recurrent de pimes i famílies, i l'altra, en la reducció d'actius no productius i en la rentabilización del negoci immobiliari, Popular ha engegat la seva xarxa d'oficines especialitzades en el negoci immobiliari i transformació d'actius", explica el banc a través d'un comunicat.

El banc assegura que comptarà amb 40 oficines, quatre adreces regionals i una plantilla de 400 empleats i dependrà de la Direcció general de Negoci Immobiliari i Transformació d'Actius, la divisió encarregada d'obtenir valor dels seus actius immobiliaris. La distribució territorial de la mateixa és la següent: Catalunya i Llevant (12 oficines), Madrid i Centre (10 oficines) Nord i Pastor (Galícia) (10 oficines), Andalusia (8 oficines).

"Aquesta xarxa tindrà com a principal missió gestionar el negoci immobiliari del banc, així com la gestió integral de les recuperacions, amb una perspectiva d'optimització de capital alineada amb els objectius generals del banc de reducció d'actius improductius", afegeix del grup.

contador