• Isla ha explicat que el model de negoci d'Inditex no està acabat
  • Ha assegurat que la companyia sempre actua amb el màxim rigor
ep pablo isla inditex
EUROPA PRESS

El president d'Inditex, Pablo Isla, no ha volgut comentar res sobre l'evolució de l'acció de la companyia des del 23 de febrer. Isla ha esquivat les preguntes sobre el que va succeir el 'divendres negre', quan l'acció va caure un 7%. El president ha assenyalat que mai comenta res sobre l'evolució de l'acció. No obstant això, sí que ha deixat clar que el departament d'anàlisi actua "sempre amb el màxim rigor" amb els analistes.

  • 44,96€
  • -0,51%

"Mai comento res sobre l'evolució de l'acció i menys a curt termini", així és com ha respost a la pregunta de què va passar el 23 de febrer. A més, Pablo Isla ha assegurat que el model de negoci d'Inditex no està esgotat: "Veiem un clar potencial de creixement en Inditex". De fet, ha apuntat que aquest creixement està recolzat en l'enfocament d'integració de botigues més en línia. "L'enfocament integrat de botigues i en línia justifica aquest potencial de creixement clar, i seguim veient recorregut a tots els mercats", ha explicat Isla.

D'aquesta manera, Isla ha apuntat que el gegant tèxtil està adaptat per al canvi radical de distribució que comença a dibuixar-se, tot i la presència d'Amazon o Alibaba. Per això, ha assenyalat que la inversió al món en línia va començar el 2012, perquè ja "ens estàvem preparats per al futur".

La companyia gallega ha informat que els seus beneficis van augmentar un 7% el 2017 fins als 3.368 milions d'euros, per sobre del que s'esperava. Les seves vendes anuals també van augmentar fins als 25.336 milions d'euros, un 9% més. Pablo Isla ha apuntat que l'exercici ha estat "satisfactori" i ha explicat que ha estat marcat per la volatilitat de la divisa "i per una tardor anormalment càlid".

El marge brut es va situar als 14.260 milions d'euros el 2017 i representa el 56,3% de les vendes. Aquest percentatge suposa una caiguda de 0,7 punts percentuals respecte al 57% del seu anterior any fiscal, quan el marge brut es va situar als 13.279 milions. Les accions d'Inditex, que han arribat a caure un 5%, cotitzen amb lleugeres caigudes del 0,3%, als 24,2 euros, i ja es deixen un 37% des dels màxims històrics, marcats el 2017, als 36,5 euros.

“L'enfocament integrat de botigues i en línia justifica aquest potencial de creixement clar, i seguim veient recorregut a tots els mercats", ha explicat Pablo Isla

VENDES EN LÍNIA

Per primera vegada, la companyia ha publicat les dades de vendes en línia. Inditex ha precisat que suposen el 10% de les vendes netes del grup el 2017, és a dir, 2.533 milions d'euros. Aquesta quantitat suposa un augment del 41% respecte a 2016. "Aquest era el moment oportú per presentar dades en línia, perquè suposen un pes important a la companyia", ha assenyalat Isla durant la presentació.

Així mateix, el president d'Inditex ha apuntat que el comerç en línia és un aspecte al qual "ens hem anat donant suport durant els últims cinc anys i ho continuarem fent". Així, ha recordat que aquest dimecres s'ha posat en marxa la pàgina en línia de Zara a Austràlia i Nova Zelanda i que ja tenen presència a 49 països de forma online, però volen seguir ampliant.

PERSPECTIVES

Pel que fa al 2018, Pablo Isla ha explicat que continuaran amb "una forta activitat inversora", ja que invertiran 1.500 milions d'euros durant aquest any, "semblant a la xifra de 2017". Així, ha explicat que una part anirà destinada a l'obertura de noves botigues i una altra a la inversió de tecnologia i logística.

Isla ha apuntat que l'objectiu és obrir al voltant del món unes 350-400 botigues. A més, ha indicat que seguiran absorbint botigues, "aquelles que tenen més sentit que estiguin integrades en una botiga més rellevant". Així, estima que hi haurà unes 200 absorcions.

"El 2018 continuarem amb una forta activitat inversora". Una part important anirà destinada a l'obertura de noves botigues, una altra part, a la inversió en tecnologia i logística. Obrir al món 350-400 botigues i seguirem absorbint botigues que tenen més sentit estiguin integrades en una botiga més rellevant, així que hi haurà unes 200 absorcions.

Noticias relacionadas

contador