• La constructora emprendrà una important reducció de deute gràcies a aquesta venda
  • La venda suposa que OHL torni a pagar dividend, amb un pagament extraordinari
ep juntaaccionistasohl
OHL//PABLO MORENO

OHL ha tancat la venda de la seva filial OHL Concesiones al fons australià IFM mitjançant el traspàs de totes les accions i actius d'aquest negoci i el cobrament de 2.158 milions d'euros amb una plusvàlua neta de 48 milions d'euros, segons ha informat la mateixa companyia a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,32€
  • -2,79%

La constructora del grup Villar Mir conclou d'aquesta manera la transacció acordada a mitjans d'octubre de 2017 i signada al desembre, el tancament de la qual va quedar pendent de diverses condicions, les últimes de les quals acaben de complir-se.

La companyia s’emporta 2.158 milions d'euros per l'operació, amb una plusvàlua neta de 48 milions

Una d'aquestes últimes condicions és el llançament d'una OPA per part d’IFM sobre el 13,99% del capital d'OHL Mèxic, la filial cotitzada d'OHL Concesiones en aquest país, que encara es negocia al mercat per tal d'excloure'l de cotització. L'operació es va formalitzar aquest dilluns.

D'aquesta manera, aquest dijous OHL traspassa a IFM la seva cartera d'unes vint concessions d'infraestructures. Entre elles figuren quinze autopistes de peatge repartides, a més de per Mèxic, per Xile, Perú i Colòmbia, instal·lacions en dos ports, l'aeroport internacional de Toluca (Mèxic) i dues línies de metro lleuger a Espanya.

A la transacció no s'inclouen les dues concessions trencades que OHL té a Espanya, l'autopista Eix Aeroport que uneix Madrid i l'aeroport de Barajas i la línia de Rodalies Móstoles-Navalcarnero. Aquesta desinversió s'integra en què OHL està escometent des de fa dos anys per retallar el seu deute, reestructurar el seu negoci i tornar a la rendibilitat.

No obstant això, en el cas específic d'aquesta venda, el seu tancament suposa per a OHL tres fites. Així, la companyia emprendrà una important reducció de deute, emprendrà una nova etapa tornant al seu negoci tradicional de construcció i obrirà la porta a tornar a pagar dividend als accionistes amb un pagament extraordinari.

Noticias relacionadas

contador