OHL640

OHL s'ha adjudicat el projecte d'ampliació del Tranque Talabre a Xile, que constitueix la vuitena etapa en la construcció d'aquesta presa de deixies, situada a la ciutat xilena de Calama, a la regió de Antofagasta, va informar la companyia.

  • 0,34€
  • 0,48%

El projecte, amb un pressupost de 145 milions d'euros, ha estat atorgat per Codelco Xile, el major productor mundial de coure, a l'UTE liderada per OHL i integrada també per les empreses xilenes Conpax i Valko.

El projecte contempla la construcció de murs perimetrals i altres obres complementàries. Entre les principals actuacions destaquen la prolongació de murs amb una extensió total de 19 quilòmetres i un volum total de farciment del 4,7 m3; la construcció de la línia de deixies amb un total de 20 km en diàmetre entre 700 i 900 mm; tres estacions de bombament mòbils d'aigües clares per a un flux total de 690 litres per segon, i dues piscines de regulació per al sistema d'aigües recuperades, de 75.000 m3 cadascuna.

El Grup OHL, present a Xile des de 1981, ha realitzat en aquest país destacades actuacions en l'àmbit de les infraestructures. Destaquen l'Autopista Urbana Vespucio Orienti; la construcció i explotació de la Terminal 2 del Port de Valparaíso; la concessió vial Pont Industrial; les actuacions en la Ruta 60 (Tram 2, Sector 1, Variant Panquehue) i en la Línia 3 del Metre de Santiago de Xile -trams 5 i 6-; la concessió Camino Nogueres-Puchuncaví i la construcció dels hospitals Gustavo Fricke i de Curicó.

A aquestes se sumen la planta EPC de tractament de mineral de coure en Calama, actualment en operació i manteniment (O&M), i la planta chancadora de riolita, en Antofagasta, en la qual ha dut a terme el servei d'O&M. Recentment, la divisió OHL Serveis, a través de la seva filial OHL Serveis-Ingesan, ha entrat al mercat xilè de facilities management amb l'adjudicació de diversos projectes a l'àrea de neteja i manteniment.

Noticias relacionadas

contador