• El preu de venda, de 2.775 milions d'euros, està per sobre del que esperaven els analistes
  • Com a element negatiu, els experts adverteixen que OHL està desfent-se de la seva principal font d'ingressos i de creixement
ep juan miguel villar mir hijo sucesor ohl

OHL es dispara aquest dimarts (puja ja un 40%) després de confirmar aquest dilluns a la nit la venda de la seva filial de concessions al fons australià IFM per 2.775.000 d'euros. La companyia ja va pujar amb molta força durant la passada jornada per les especulacions al voltant d'aquest assumpte arran d'una informació publicada per El Mundo.

  • 0,32€
  • -0,19%

La família Villar Mir, primer accionista d'OHL, assenyalava aquest dilluns que l'operació aportarà importants ingressos a la constructora "que permetran no només situar l'empresa sense deute net amb recurs, sinó amb posició positiva de tresoreria". La transacció amb IFM, amb què acaba de crear el holding Magenta, suposarà el pagament a prop de 2.200 milions a la constructora si se li resten els 600 milions del passiu associat a la filial.

L'acord exclou dues operacions amb les quals OHL manté sengles litigis milionaris amb l'administració. "Les dues concessions d'OHL en liquidació (Ferrocarril Móstoles - Navalcarnero i Eix Aeroport - Accés a la T4 -) han quedat excloses del perímetre de l'Operació per la qual cosa, a més de l'esmentat preu, OHL tindrà dret al cobrament de totes les compensacions (interessos inclosos) que rebi OHL Concessions d'aquests processos de liquidació", explica el grup.

"El preu de venda és atractiu i se situa per sobre de la nostra valoració (tot i que la capitalització d'OHL Mèxic ja representa per si mateixa 1.800 milions d'euros). Amb la venda, OHL afirma que passaran a eliminar tot el deute net amb recurs (deute financer net total 3.500 milions d'euros) i tindrà una posició positiva de tresoreria. Pel costat negatiu, OHL ven la seva principal font d'ingressos i de creixement i queda ara centrada en desenvolupar els seus negocis de construcció, industrial, desenvolupaments i serveis", assenyalen els experts de Banc Sabadell.

Els experts de Bankinter valoren la venda de forma positiva i al·leguen les següents raons: "1) El preu de venda, que implica una valoració atractiva per al negoci de concessions d'OHL i és superior a la xifra de 2.000 milions que s'havia estudiat anteriorment. 2) Aquesta operació suposa una fita molt rellevant en el pla de desinversions del grup i resol a curt i mitjà termini el problema de deute del grup. 3) La reducció del deute obre la porta a una revisió a l'alça de l''avaluació' de la companyia per part de Fitch i de Moody's". A l'informe diari de primera hora els experts de Bankinter ja anticipaven un impacte "molt positiu en la cotització, tant en els bons com en les accions". Per tot això, Bankinter millora la seva recomanació de vendre a neutral i situa el preu objectiu d'OHL en revisió (anteriorment als 3,4 euros).

Des de Renta 4 també han millorat la seva recomanació d'OHL - "a sobreponderar per a inversors tolerants" - després de conèixer el preu de l'operació. "Amb la forta entrada de caixa el grup podria reduir deute amb recurs i destinar part a dividends", assenyalen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador