ep juntaaccionistasohl 20180109143502
OHL

OHL es desploma aquest dimecres (ha tancat amb una caiguda del 3,55%) després de publicar, aquest dimarts, després del tancament del mercat, uns resultats que mostren unes pèrdues de 144.900.000 d'euros com a conseqüència de la depreciació del dòlar canadenc i el peso mexicà, així com per la variació de valor de les cobertures contractades en relació a la venda d'OHL Concessions.

  • 0,33€
  • 0,80%

El deute net amb recurs s'eleva fins als 1.203,7 milions d'euros a causa del major consum de caixa conseqüència de l'estacionalitat dels negocis. La venda del negoci de Concessions permet tenir una posició de caixa neta de 787 milions d'euros.

"Resultats febles, afectats pel descens d'ingressos, marges reduïts i efecte negatiu de tipus de canvi", assenyalen els experts de Bankinter, que anticipaven a primera hora aquest impacte negatiu en la cotització.

"Tenim l'obligació d'aprendre del passat per no tornar a caure en situacions conegudes per tots que ens han portat a moments complicats", ha dit Juan Villar-Mir

Així mateix, la companyia ha presentat aquest dimecres les claus del seu Pla de Negoci 2018-2020. En opinió d'aquests analistes, el més rellevant del Pla de Negoci d'OHL per 2018-2020 és l'objectiu de centrar-se en els negocis de Construcció i Promoció de Concessions als Estats Units, Llatinoamèrica i Espanya; reduir els costos d'estructura des del 8% fins al 4%; obtenir un marge EBITDA superior al 5% i tancar cada any sense deute net.

El president d'OHL, Juan Villar-Mir, ha recalcat la importància d'aplicar la dita ‘què sap el gat de fer culleres?' i ha recalcat la seva intenció de centrar-se en construcció i en promoure concessions "de manera sostenible i focalitzant-nos en les nostres regionals principals".

"Tenim l'obligació d'aprendre del passat, escoltar i prendre bona nota de les lliçons que al passat immediat ens ha donat per no tornar a caure en situacions conegudes per tots que ens han portat a moments complicats. En base a això, hem de ser capaços de tenir aquesta nova OHL d'una manera bastant diferent a l’OHL que tots coneixíeu", ha precisat Villar-Mir.

Per la seva banda, Juan Luis Osuna, vicepresident segon i conseller delegat d'OHL, ha recalcat la intenció de la companyia de ser "més petita i més rendible". "El creixement no és la solució per a una empresa. Quan una empresa creix desmesuradament és una mostra que té un problema", ha assenyalat. Osuna ha recalcat que prefereixen "una cartera que estigui ben equilibrada i adaptada al que volem fer".

Juan Luis Osuna s'ha referit a la venda de la filial de Concessions i ha reconegut que ha estat "com tallar-se els braços", però que era necessari perquè "els nostres deutes els paguem". En aquest sentit, el conseller delegat d'OHL ha reconegut que la venda d'aquesta filial "ens ha canviat la vida".

Osuna ha demanat paciència pel que fa a veure els resultats d'aquest Pla. "El resultat no es veurà demà. Trigarem dos anys". Així, s'ha referit a les caigudes que està registrant aquest dimecres OHL després de presentar aquest dimarts els resultats del primer trimestre. "Hi haurà situacions com els resultats d'aquest matí, que són la resultant de fer un pla de reestructuracions i dur a terme. Demano confiança i paciència".

POLÍTICA DE DIVIDENDS

Encara que no s'incloïa en la documentació prèvia remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el vicepresident d'OHL sí que s'ha referit a la presentació al dividend extraordinari que es preveu que OHL reparteix després de la venda de la filial de Concessions. Al mercat s'especula que aquest dividend se situï entre 1 i 2 euros.

"El Consell sí que està considerant el pagament d'un dividend d'acord amb el Pla de Negoci", ha avançat Osuna

"La liquiditat que tenim avui és gairebé ciència ficció. Deixant la caixa estructural que hem de deixar, ens queden al voltant de 1.000 milions d'euros i el Consell sí que està considerant el pagament d'un dividend d'acord amb el Pla de Negoci", ha avançat Juan Luis Osuna, donant a entendre que podrien oferir-se detalls sobre aquest tema a curt termini. "Ho estem analitzant", ha recalcat Osuna.

El conseller delegat d'OHL ha explicat que el que està considerant el Consell és el pagament del dividend extraordinari pel motiu de la venda de Concessions i ha aclarit que, en un moment de transició com l'actual, la companyia no està estudiant una política de dividends més a mitjà termini. "Encara no hi ha un objectiu de rendibilitat per dividend sostenible. És aviat per decidir una política de dividends", ha indicat Osuna.

Els màxims responsables d'OHL també han parlat de possibles operacions corporatives relacionades amb la companyia. "No ens estem plantejant fer cap cosa", ha dit el seu conseller delegat, tot i que ha afegit que, si sorgeixen oportunitats ho estudiaran, "encara que no com una estratègia".

Noticias relacionadas

contador