• Els vaixells seran construïts a Vigo i en Burela (Lugo) pel Astillero Armon
ep juntanueva pescanova
NUEVA PESCANOVA

El Grup Nueva Pescanova farà una inversió de 42,5 milions d'euros per renovar la seva flota. En concret, l’Astillero Armon construirà set vaixells a Vigo i en Burela (Lugo) entre 2018 i 2020. Els set vaixells seran tres arrossegadors peixaters per Namíbia, de 50 metres d'eslora, i quatre vaixells congeladors per a Moçambic, de 32 metres cadascun, segons ha informat aquest dijous la companyia.

  • 0,43€
  • 11,00%

D'aquesta manera, la companyia durà a terme una de les seves principals inversions previstes en actius dins del seu Pla Estratègic fins al 2020.

Per dur a terme la construcció dels vaixells, es generaran 200 llocs de treball a Galícia entre 2018 i 2020

El contracte amb l’Astillero Armon, que construirà en exclusiva els vaixells, se signarà durant les pròximes setmanes, quan estigui tancada el seu finançament. I per dur a terme la construcció dels vaixells, es generaran 200 llocs de treball a Galícia des de l'any que ve fins d'aquí a dos anys després.

El conseller delegat de Grup Nueva Pescanova, Ignacio González, ha declarat respecte a aquesta operació que construir els vaixells a la comunitat gallega "enorgulleix" la companyia, ja que és "una aposta per la terra que va veure néixer fa gairebé 60 anys Pescanova".

"Amb aquest acord, seguim avançant i complint els objectius marcats al Pla Estratègic 2020 del Grup Nueva Pescanova. Continuem apostant per la nostra vocació pesquera, integrant a la nostra cadena de valor tot el procés, des de la captura fins al portar a la taula la frescor dels millors productes de la mar", ha afirmat també González.

CARACTERÍSTIQUES DELS NAVILIS

Els set vaixells incorporaran motors d'alta eficiència energètica, tal com indica en nota de premsa el grup. El seu equipament millorarà el sistema de processament a bord i la seva habilitació oferirà més confort, augmentarà la qualitat de les condicions de treball i vida de les tripulacions.

De manera més concreta, els tres peixaters que pesquin per a les filials NovaNam i Lalandi de Namíbia seran construïts a les instal·lacions d’Armon a la Ría de Vigo, i estaran especialment adaptats a les necessitats de la fàbrica que Nueva Pescanova té a la ciutat de Lüderitz per al processat de lluç.

Per la seva banda, els quatre vaixells congeladors per a la filial Pescamar de Moçambic es dedicaran a la pesca de llagostí. Estaran dotats amb la tecnologia de congelació a bord, cosa que permetrà a la tripulació ultracongelar i empaquetar el producte, garantint la seva traçabilitat, qualitat i frescor durant tot el procés. Un d'ells es construirà a Vigo, mentre que els altres tres es faran a les instal·lacions que l’Astillero Armon posseeix a Burela (Lugo).

Noticias relacionadas

contador