• Els joves entre 16 i 24 anys consumeixen més contingut audiovisual a través del mòbil que de la televisió
netflix mando

Netflix s'ha fet un lloc a les llars espanyoles. La companyia d'entreteniment, que no deixa d'ampliar el seu catàleg de pel·lícules i sèries disponibles, i que acaba de tancar un acord amb Telefónica per integrar els seus continguts a les plataformes de vídeo i TV de la 'teleco', ha triplicat el seu nombre d'usuaris a Espanya durant l'últim any, de manera que ja compta amb milió i mig de subscriptors.

  • 607,33$
  • -1,01%

Així ho ha conformat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que acaba de publicar noves dades sobre el Panell de Llars corresponents al quart trimestre de 2017. Indica que cada vegada són més les llars que consumeixen continguts audiovisuals de pagament. En concret, diu la CNMC, a Espanya tres de cada deu llars amb Internet consumeixen continguts audiovisuals en línia de pagament, i els joves entre 16 i 24 anys consumeixen més contingut audiovisual a través del mòbil que de la televisió.

Les dades revelen també que la plataforma més utilitzada entre les llars amb Internet és la de Movistar, Yomvi (o Movistar + als dispositius), que suma 2,16 milions de llars (un 13,5% de les llars, gairebé el doble que un any abans), seguida de Netflix, que triplica usuaris en un any i suma gairebé 1,5 milions (un 9,1% de les llars). En tercer lloc se situa Vodafone TV online, amb un 5,9% de llars i tot seguit Amazon Prime Video, amb un 3,5%.

I al seu informe la CNMC destaca també que el temps que dediquen espanyols a veure continguts audiovisuals s'està igualant entre la televisió i altres dispositius, com el mòbil, la tauleta o l'ordinador. De mitjana, un dia laborable es consumeixen gairebé 3 hores a la pantalla de TV, mentre que les hores que es dediquen a veure sèries o pel·lícules en un altre dispositiu sumen 2 i mitja. I són els joves els que més fan servir els dispositius mòbils, ja que a la franja compresa entre els 16 i els 24 anys el consum audiovisual en ordinador/tauleta i mòbil (4,7 hores) duplica el consum davant de la tele (2,2 hores).

A més, segons l'informe, quatre de cada deu espanyols veuen continguts audiovisuals per Internet almenys una vegada a la setmana, i la meitat d'ells visionen reemissions de programes de televisió. Pel que fa a les plataformes, Youtube és la més utilitzada (55%), seguida d’Atresplayer (39%), RTVE.es (32%) i MiTele (31%).

FACEBOOK I WHATSAPP, LES XARXES SOCIALS PREFERIDES

D'altra banda, el Panell de Llars analitza també quines són les xarxes socials i apps més utilitzades pels espanyols. Pel que fa a les primeres, la CNMC explica que vuit de cada deu internautes les usen habitualment, de les quals Facebook és la preferida (61%), tot i que ha perdut gairebé 4 punts en un any. La segueixen Instagram (26%) i amb xifres similars es troben Google+ i Twitter.

A més, la missatgeria en línia és el principal ús que li donen els espanyols al seu smartphone. D'aquesta manera, l'app WhatsApp és la reina, ja que la fan servir 9 de cada deu internautes. I a Espanya no té rival, ja que només el 21% fa servir Facebook Messenger i el 8%, Skype.

La telefonia en línia i les trucades de vídeo van ser usats habitualment per gairebé la meitat dels internautes el 2017, que es reparteixen entre WhatsApp (38%), Skype (11%) i Facebook Messenger (7,4%). I el dispositiu des del qual es connecten els internautes, el telèfon mòbil lidera la llista en ser utilitzat per més del 85%, seguit pels portàtils (53%), l'ordinador de sobretaula (41%) i la tauleta (37%).

Noticias relacionadas

contador