• Els analistes adverteixen que el comportament de la companyia als mercats emergents continua sent clau
network-netflix-450x253 20171222

Netflix es disparava aquest dilluns un 6% al mercat de 'fora d'hores' després de publicar els seus resultats i puja a la borsa dels Estats Units un 6%. L'empresa va guanyar 290,1 milions de dòlars durant el primer trimestre de l'any, un 63% més, i a més, va sumar 7,4 milions de subscriptors. Els ingressos van ascendir a 3.700 milions de dòlars, un 40% més en comparació amb els 2.637 del primer trimestre de 2017.

  • 564,80$
  • 1,74%

"Tenim aproximadament 2.600 milions de dòlars en efectiu i continuarem sumant deute mentre sigui necessari per augmentar el nostre contingut original", ha assenyalat la companyia al comunicat dels seus resultats. "Els nostres nivells de deute són modèlics pel que fa al seu percentatge sobre el valor de la nostra empresa, i creiem que el deute és un cost menor en comparació amb el capital", ha defensat.

Rachel Harrison, experta de Teamspirit, assenyala que els guanys de Netflix "pinten una imatge atractiva per als inversors". No obstant això, al mateix temps adverteix que els mercats emergents "són clau per continuar amb el seu creixement estel·lar".

"Estimular un major creixement de subscriptors juntament amb la reducció de costos a l'hora de generar contingut sembla ser l'estratègia en el futur. Les aliances anunciades recentment amb Sky i Comcast semblen ser un impuls per consolidar la seva posició dins dels mercats desenvolupats. Sense dubte, però, és l'impuls als mercats emergents el que serà clau perquè Netflix continuï amb el seu creixement estel·lar", precisa aquesta experta.

Els experts d’RBC, per la seva banda, parlen d'uns resultats "molt sòlids" i precisen que 2018 serà un "any d'inflexió". "Creiem que la demanda de televisió per Internet està augmentant ràpidament a nivell mundial i Netflix s'ha posicionat molt bé per beneficiar-se d'això. (...) El creixement dels ingressos s'hauria d'accelerar des del 36% el 2017 fins al 40% el 2018", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador