• Els accionistes d’Aetna tindran al voltant d'un 22% de la companyia combinada...
  • ...mentre que els de CVS seran propietaris de la resta
cvs compra aetna
@CVSHealth

La cadena de farmàcies i botigues CVS ha comprat l'asseguradora mèdica Aetna per valor de 69.000 milions de dòlars, en l'adquisició corporativa més gran d’aquest any. Aquesta operació s'uneix a una de les majors farmacèutiques del món, que capitalitza 76.000 milions de dòlars, amb una de les empreses asseguradores més antigues, amb un valor al mercat de 59.000 milions de dòlars.

Amb la compra d'Aetna, CVS incorpora una companyia el negoci de la qual va des les assegurances als treballadors a la gestió dels plans governamentals als Estats Units. Segons informa Reuters, els accionistes d’Aetna rebran 207 dòlars per acció en l'acord amb CVS, van dir les companyies. D'acord als termes pactats, els accionistes d’Aetna rebran 145 dòlars per acció en diners i 0,8378 títols de CVS Health per cada paper d’Aetna.

Com indica Reuters, aquest acord es realitza després que es frustrés la intenció d’Aetna d'adquirir l'asseguradora menor de salut Humana Inc. Una possibilitat que va ser bloquejada al gener per un jutge nord-americà a causa de preocupacions antimonopoli.

Els accionistes d’Aetna tindran al voltant d'un 22% de la companyia combinada, mentre que els de CVS seran propietaris de la resta. CVS ha pensat usar les seves clíniques de baix cost per estalviar uns 1.000 milions de dòlars a l'any en costos de salut per a prop de 23 milions de membres metges d’Aetna.

CVS indica en un comunicat que "incloent-hi l'assumpció del deute d’Aetna, el valor total de la transacció és de 77.000 milions de dòlars". "Aquesta transacció satisfà una necessitat en el sistema actual d'atenció mèdica i presenta una oportunitat única per redefinir l'accés a l'atenció d'alta qualitat a entorns locals de menor cost, ja sigui a la comunitat, a la llar o per mitjà d'eines digitals", afegeix la nota.

Noticias relacionadas

contador