• Neinor emmarca la seva arribada a la borsa en el pla estratègic de creixement que va dibuixar quan es va constituir
ep juan velayos 20170316195202
NEINOR

Neinor Homes ha marcat un primer canvi en la seva estrena borsària en els 17,75 euros, amb pujades del 7,8%. La firma, constituïda en 2015 pel fons Lone Star amb els actius immobiliaris que va comprar a KutxaBank, és el segon debut en el parquet madrileny d'aquest any, després de Prosegur Cash. A tots dos els succeirà a l'abril el del fabricador de components d'automoció Gestamp.

Neinor Homes ha debutat en 16,46 euros per acció, un preu que suposa valorar la immobiliària que dirigeix Juan Velayos en uns 1.300 milions d'euros.

La firma salta al parquet amb prou feines cinc anys de vida i després de cobrir la seva oferta de títols amb una sobredemanda de 4,3 vegades, impulsada, segons l'empresa, per la petició d'inversors internacionals.

En virtut de l'operació, la companyia ha col·locat només entre inversors institucionals fins a un 60% de la seva capital social mitjançant una oferta pública de venda d'accions (OPV) del fons propietari i d'una oferta pública de subscripció (OPS) llançada per la mateixa empresa, que sumeixen 43,08 milions d'accions.

Neinor emmarca el seu salt a borsa en el pla estratègic de creixement que va dibuixar quan es va constituir, i en el seu objectiu d'ampliar la seva basi d'accionistes amb nous inversors institucionals. A més, mitjançant la OPS, busca captar recursos per comprar nous sòls en els quals llançar promocions d'habitatge i per liquidar deute.

En virtut del seu pla estratègic, la companyia que presideix Ricardo Fluxá preveu lliurar entre 3.500 i 4.000 habitatges a l'any en l'horitzó del 2020.

DELS MAJORS CARTERES DE SÒL DEL PAÍS

Segons les seves dades, Neinor compta amb "una de les més grans" carteres de sòl finalista del país, si bé preveu realitzar compris de terrenys addicionals per uns 380 milions per atendre el seu pla de negoci.

En l'actualitat, la immobiliària té en construcció uns 1.700 habitatges repartits en sis promocions en diferents ubicacions, si bé s'eleven a 3.600 els pisos que té en marxa si es contemplen totes les diferents fases del seu desenvolupament.

Neinor es dedica a construir habitatges multifamiliars per a primera residència, destinades a rendes mitjanes, atès que expliquin un preu mitjà de 300.000 euros. Centra la seva activitat en quatre àrees que considera presentin escassetat d'oferta, com són Madrid, Catalunya, País Basc i Costa del Sol.

Es tracta d'una de les noves firmes immobiliàries sorgides a la calor de la recuperació que el sector de l'habitatge registra a Espanya, que a més estan impulsades per inversions estrangeres.

Noticias relacionadas

contador