merlin properties ismael clemente

Merlín Properties repartirà aquest divendres als seus accionistes 0,26 euros bruts per acció, un import que inclou el dividend complementari a càrrec dels resultats de 2017 i una distribució de reserva de la prima d'emissió. Aquest import se sumarà al de 0,20 euros per acció ja abonat a compte al final de 2017, cosa que eleva a 0,46 euros per acció la retribució total a l'accionista de la SOCIMI corresponent a l'exercici 2017, import un 21% superior al de l'any anterior.

  • 10,44€
  • 0,77%

Pel que fa al pagament de 0,26 euros que s'abona aquest divendres, la suma comprèn el repartiment de 0,0205 euros bruts per acció com a dividend a càrrec dels resultats, i un altre de 0,239 euros a compte de la reserva de la prima d'emissió. Santander i BlackRock figuren com a principals accionistes de Merlín. Així, l'entitat que presideix Ana Botín cobrarà 27,2 milions d'euros per la participació del 22,2% que té a la SOCIMI, quantia que s'eleva fins als 48.110.000 en sumar el dividend ja cobrat a compte.

En el cas del fons nord-americà, l’entitat s'embutxacarà 6.780.000 en dividends de la companyia patrimonialista, dels quals 3.830.000 es perceben durant aquesta jornada. La SOCIMI que dirigeix ​​Ismael Climent va aprovar el pas d'aquestes remuneracions als socis durant la seva última junta d'accionistes, celebrada el passat dia 7.

S&P PODRIA ELEVAR LA SEVA QUALIFICACIÓ

En paral·lel, Standard & Poor's ha millorat la perspectiva de la nota d’ investment grade' de 'BBB' que té assignada a Merlín, de manera que l'ha situat en perspectiva positiva. D'aquesta manera, l'agència de qualificació obre la porta a revisar-la a l'alça en el cas que la companyia continuï amb el seu actual desenvolupament de negoci i retallant endeutament, segons ha informat la SOCIMI.

Al seu informe, S&P destaca l'evolució del negoci de Merlín durant l'exercici 2017 i la millora de les seves ràtios financeres i de deute, després de reduir el seu endeutament fins a situar-lo en un import equivalent al 43,4% del valor de la seva cartera d'actius al tancament del primer trimestre de 2018, enfront del ràtio del 49,8% que presentava al tancament de 2015.

En cas que aquesta agència n’elevi la qualificació, Merlín compliria amb un dels seus objectius de mitjà termini, atès que la immobiliària va assegurar durant la seva última junta estar treballant "intensament" per poder aconseguir una millora de la seva ‘avaluació' en uns dos o tres anys, i guardar-se així davant l'eventual encariment de finançament com a conseqüència d'una futura pujada de tipus.

Noticias relacionadas

contador