• El valor brut dels actius de la companyia a tancament de 2016 ascendeix als 9.824 milions
  • La immobiliària nomena Francisco Javier García-Carranza nou president i trasllada la seva seu
  • L'empresa perd prop del mig punt percentual en borsa aquest dimarts
merlin

Merlin Properties ha guanyat 582,6 milions d'euros el 2016, enfront dels 49,1 milions registrats l'any anterior, i ha anunciat un dividend complementari de 0,2 euros per títol, abonable al maig amb càrrec a 2016, fet que suposa un 11% més de l'esperat, segons ha informat aquest dimarts la immobiliària a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 10,21€
  • -0,39%

L'augment de la retribució, sumat als 0,20 euros per títol ja repartits a compte, llança un total de 0,4 euros per acció, enfront dels 0,36 euros per títol esperats pel mercat. Aquest dividend complementari serà abonat després de l'aprovació a la junta general, que se celebrarà "previsiblement" el proper 26 d'abril.

A més, la socimi participada per Banco Santander ha anunciat una estimació de retribució amb càrrec a l'exercici 2017 de 207 milions o 0,44 euros per acció (+10% respecte el 2016), que s'abonarà íntegrament en efectiu, que es distribuirien en part com a dividend i en part com a devolució de prima d'emissió. Els pagaments es realitzaran al setembre i el proper any.

Així, la companyia, que és el valor que més cau de l'Ibex (-2%), ha tancat l'exercici amb uns ingressos de 362,8 milions d'euros i un Ebitda recurrent de 303,6 milions d'euros.

INTEGRACIÓ DE METROVACESA

D'altra banda, la integració de Metrovacesa ha suposat "un salt molt notable" en el valor brut dels actius de la companyia que a tancament de 2016 ascendeix a 9.824 milions, respecte els 6.053 milions d'un any abans.

La cartera patrimonial de Merlin Properties suposa més de tres milions de metres quadrats

La cartera patrimonial de Merlin Properties suposa més de tres milions de metres quadrats. Per ingressos de lloguers, la cartera està representada en un 47% per oficines, un 23% de locals de carrer, un 20% de centres comercials i un 7% de logística.

La companyia té objectius "clars" per aquest any. Merlin està centrada en l'extracció del valor que atresora la seva cartera existent que se centra en tres valors: un ambiciós pla de reformes per la seva cartera d'oficines i centres comercials, un increment de l'ocupació, sobretot en els actius procedents de Metrovacesa, i un programa de desenvolupament logístic que augmentarà l'estoc de la companyia en més de 500.000 metres quadrats els propers 18 mesos.

NOU PRESIDENT DEL CONSELL

La immobiliària ha acceptat la renúncia presentada per Rodrigo Echenique al lloc de president de la socimi, amb la finalitat de centrar-se en el seu principal projecte professional, i ha nomenat nou president Francisco Javier García-Carranza Benjumea, sotsdirector general de l'entitat que presideix Ana Botín.

D'altra banda, Merlín ha aprovat el trasllat de la seu social de la companyia a un edifici situat al número 257 del Passeig de la Castellana de Madrid, al costat del complex de les quatre torres, des de l'immoble número 42 d'aquest eix de la capital on estava situada fins ara.

Noticias relacionadas

contador